Заједница

Систем видео надзора за Машинско-саобраћајну школу Чачак

14.10.2021

Караван  НИС-овог програма „Заједници заједно“ наставља да обилази школе широм Србије. У жељи да својим улагањем поспеши развој заједнице, али и пружи подршку образовном систему наше земље, компанија НИС је Машинско-саобраћајној школи  Чачак у оквиру прошлогодишњег циклуса програма „Заједници заједно“ обезбедила  средства у износу од  800,000 динара. Овим средствима набављен је  и уграђен савремени систем видео надзора за школу, чиме је омогућена већа безбедност  ученика и запослених, али и подигнута  свест о значају чувања школске имовине.

Владан Милић, заменик градоначелника Чачка је истакао значај сарадње града и компаније НИС у области друштвено одговорног пословања.  „Сарадња НИС-а и Града Чачка је започела 2013. године и овом приликом се захваљујем компанији НИС што је одабрала Чачак и што већ осам година узастопно издваја новац који улажемо у бројне пројекте међу којима су били уређење паркова и установа културе. Прошле године десет школа је добило по 800.000 динара које су искористиле за набавку рачунарске опреме као и видео надзора. У Машинско- саобраћајној школи конкретно, ради се о савременом видео надзору који ће значајно допринети повећању нивоа безбедности и ђака и професора. Поред ове, НИС је у сарадњи са Градом Чачком уложио новац и у још једну средњу школу, то је Техничка школа, али и још неколико градских школа – Филип Филиповић, Ратко Митровић, Свети Сава и Танаско Рајић, али и две сеоске школе које имају више ђака, чиме је показано да се једнако брине о школама и у градском и у сеоском подручју“, изјавио је Милић.

Душан Томић, руководилац Сектора велепродаје Чачак у компанији НИС је овом приликом изјаво да је улагање у заједницу и младе приоритет компаније. „Велико ми је задовољство што сам данас овде у Машинско-саобраћајној школи у Чачку којој је наша компанија обезбедила средства за набавку опреме за видео надзор што ће сасвим сигурно допринети безбедности запослених и ђака. Фокус пројекта „Заједници заједно“ је у протеклој години био безбедност школа и дигитализација наставних процеса, и у оквиру целог пројекта, од 114,5 милиона динара, осам милиона је усмерено у град Чачак, односно, средства су распоређена на 10 основних и средњих школа са укупно 7.000 ђака. И у будућности, компанија НИС ће наставити да подржава Чачак као и све друге градове и општине који су део пројекта“, истакао је Томић.

Мирко Лазовић, директор Машинско-саобрћајне школе је навео да ће нови видео надзор  захваљујући донацији НИС-а, побољшати безбедност ученика и наставника школе. „Веома ми је драго што се промоција пројекта „Заједници заједно“ обележава баш у нашој школи. Ми смо прошле године учествовали у конкурсу у циљу унапређења васпитно образовног процеса, односно, унапређења система видео надзора за нашу школу која има три одвојене зграде, двориште од преко 9.000 квадратних метара и полигон за обуку вожње за наше ученике. Реализацијом овог пројекта поставили смо 24 савремене камере на свим битним местима у школи, а имајући у виду величину простора јасно је колико ће нови видео надзор допринети безбедности како ђака, тако и наставника.“

Машинско-саобраћајну школу Чачак  похађа око 1100 ученика, за које се настава реализује у 4 физички одвојена објекта. Укупна површина земљишта на којем се налази школа обухвата површину од преко осам хиљада квадратних метара, у оквиру које се налази и школски полигон за обуку вожње ученика, као и  и отворен  терен за различите спортове. Управо због овакве структуре објекта,  школ захтева квалитетан систем видео надзора, јер је готово немогуће на други начин пропратити све активности у школи које се тичу безбедности ученика, наставника и имовине. Чачак део је програма „Заједници заједно“ од 2013. године и до данас је у Град уложено 64 милиона динара, од којих су реализована 42 пројекта. Само током 2020. године компанија НИС  подржала је рад   10 основних и средњих школа са територије града Чачка, обезбедивши им  средстства  у укупном износу од 8 милиона динара за  потребе унапређења дигитализације наставног процеса и безбедности деце у школама.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd