Успостављена сарадња између НИС-а и Математичког факултета у Београду

07.12.2022.

Kомпанија НИС наставила је да проширује круг партнера међу образовним институцијама успостављањем сарадње са Математичким факултетом Универзитета у Београду. Сарадња, која ће се одвијати у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, подразумева повезивање научног рада факултета са пословним активностима компаније.

Меморандумом о сарадњи предвиђена су размена знања и искустава, научна истраживања и научно-консултативне услуге, обуке и тренинзи, учешће у заједничким пројектима, организација узајамних гостујућих предавања, као и стручне праксе и студијске посете.

Проф. др Зоран Ракић, декан Математичког факултета, навео је овом приликом значај сарадње са привредом.

„Наши дипломци лако налазе посао у разним секторима, највише у IT сектору и свака сарадња са привредом је пожељна и потребна. Сарадња са НИС-ом нам много значи, надам се да ћемо ускоро имати наше студенте који ће радити у НИС-у. Потребно је да се студенти упознају са специфичностима сваке компаније, а наши су веома способни да брзо науче све што је неопходно“, навео је Ракић.

Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора НИС-а, рекла је да компанија већ десет година сарађује са факултетима и универзитетима широм Србије.

„Кроз сарадњу са њима видимо наше будуће колеге којима желимо да представимо нашу компанију, у којој је могуће градити каријеру и имати озбиљну перспективу уколико неко након факултета жели да ради у привреди“, навела је Лакићевић и додала да се поноси чињеницом да НИС годинама подржава и Друштво математичара Србије, Друштво физичара Србије и Српско хемијско друштво и олимпијаде знања кроз које су прошле генерације најбољих младих математичара, физичара и хемичара.

Након свечаног потписивања меморандума, одржан је „HR Дан“ компаније, као први корак у сарадњи НИС-а и факултета. Том приликом студентима је представљена делатност НИС-а, програми за младе и могућности које компанија пружа.

НИС-ов програм „Енергија знања“, у оквиру којег компанија сарађује са образовним и научним институцијама у земљи и иностранству и стипендира студенте, ове године обележава деценију постојања. Партнери компаније у реализацији овог програма су четири универзитета у Србији и региону, седам универзитета у Руској Федерацији, више од тридесет факултета, четири стручна научна друштва и десет различитих научних институција. Због свог доприноса унапређењу образовања, НИС је прва компанија којој је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије доделило „Светосавску награду“, највише признање у овој области.

ПРЕС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*