Заједница

Уз подршку НИС-а модернизован систем грејања у вртићу „Колибри“ у Кикинди

02.11.2022.

Компанија НИС je, у оквиру програма „Заједници заједно 2021“, модернизовала систем грејања у вртићу „Колибри“ који се налази у склопу предшколске установе „Драгољуб Удицки“ у Кикинди. Овај пројекат, чија је вредност више од 3,4 милиона динара, допринеће смањењу потрошње гаса, повећању безбедности корисника и енергетске ефикасности објекта.

Поводом успешне реализације пројекта замене котла у вртићу “Kолибри”, на који се греју и Месна заједница и амбуланта Дечјег диспанзера, вртић су обишли Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, у пратњи Кристинe Дрљић, директорке ПУ „Драгољуб Удицки“.

Нови котао ће допринети повећању степена опште безбедности, пре свега вртића „Колибри“, али и Месне заједнице и амбуланте Дечијег диспанзера, који су системом грејања повезани на котларницу. То је веома важно имајући у виду велики број деце у окружењу, као и чињеницу да се сама котларница налази у оквиру просторија вртића. Модернизацијом система остварује се уштеда у потрошњи гаса као енергента и доприноси бољем квалитету животне средине.

„Град Кикинда и НИС имају заједничку историју од 2009. године, до сада је урађено 164 пројекта у вредности од 236 милиона динара, и дугујемо огромну захвалност компанији НИС пре свега што је имала разумевања за потребе грађана Кикинде. Изузетно је велико задовољство када можете да помогнете нашим најмлађим суграђанима, где се и град Кикинда стратешки у наредном периоду определио да им пре свега обезбеди бољу будућност“, рекао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, изјавио је да је иза компаније и Града много заједничких пројеката и остварених резултата и да је град Кикинда веома значајан на мапи пословања НИС-а.

„Програм „Заједници заједно“ је стуб нашег друштвено-одговорног пословања и наставићемо да га унапређујемо“, навео је Смирнов и додао да се НИС у оквиру новог циклуса програма „Заједници заједно“ фокусира на улагање у пројекте који ће допринети побољшању наталитета и очувању репродуктивног здравља.

Кристина Дрљић, директорка предшколске установе „Драгољуб Удицки“, захвалила је компанији НИС на донацији и навела да је овај пројекат „један од доказа колико је тимски рад важан, колико је заједница важна, јер управо је заједница та која брине о безбедности и будућности деце у вртићима и школама“.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*