Naši ljudi

Naša koleginica - najbrža Srpkinja u Njujorku

Autor: Milena Šćepanović, Foto: privatna arhiva Biljane Marković 02.03.2020 • 5 min

U našoj kompaniji radi veliki broj zaposlenih koji imaju svoje talente i hobije u kojima postižu zapažene uspehe. Jedna od njih je i Biljana Marković, koordinator pravnih poslova u Funkciji za pravna i korporativna pitanja, koja se već skoro dvadeset godina bavi trčanjem.

Iako sam veoma mlada počela da se bavim ovim sportom, maratone trčim tek nekoliko godina. Želja mi je da istrčim šest najvećih svetskih maratona: u Njujorku, Čikagu, Londonu, Berlinu, Tokiju i Bostonu. U dva sam već učestvovala, u Čikagu i Njujorku, a preostale planiram da istrčim u naredne dve godine

Biljana Marković
Biljana Marković
Koordinator pravnih poslova u Funkciji za pravna i korporativna pitanja

Najvećim uspehom u svojoj sportskoj karijeri naša koleginica smatra rezultat koji je ostvarila na maratonu u „velikoj jabuci“ – 42 kilometara je istrčala za 3 sata i 32 minuta! Zahvaljujući ovom rezultatu, naša Biljana je bila najbrža Srpkinja na njujorškom maratonu i samim tim je ostvarila normu za učešće na bostonskom maratonu!

Trenutno je fokusirana na pripreme za maraton u Londonu koji će trčati 26. aprila ove godine, za koji ima velike nade.

-Nadam se da ću u Engleskoj ostvariti bolji rezultat nego što sam u Americi. Trenutno sam 14. trkačica u Srbiji i želja mi je da posle Londona uđem u prvih 10 – objašnjava Biljana koja će svoj pohod na „veliku šesticu“ nakon Londona nastaviti na jesen ove godine u Berlinu, zatim na proleće 2021. u Bostonu, a zaokružiće ga 2022. godine učešćem na maratonu u Tokiju.

Ovako ambiciozni ciljevi zahtevaju i određene pripreme, te naša koleginica na nedeljnom nivou trči 80 kilometara, što je šest treninga u toku jedne sedmice. Takođe, na nedeljnom nivou ima i tri treninga snage. Sve to, naravno, uz striktan režim sna i ishrane.

-Nedavno sam počela da treniram i plivanje, jer nakon učešća u pomenutim maratonima planiram da počnem da se bavim triatlonom. Naravno, sve to zahteva velika odricanja sa moje strane i zaista ume da bude teško pridržavati se takvog režima. Ali, ni u jednom trenutku nisam pomislila da odustanem. Naporan rad i posvećenost na kraju se uvek isplate – pojasnila je naša koleginica.

U nadi da ćemo imati više povoda da pišemo u korporativnim medijima o Biljaninim trijumfima, našoj koleginici želimo novih sportskih pobeda i čekamo je da se vrati iz Londona!