Наши људи

Наша колегиница - најбржа Српкиња у Њујорку

Аутор: Милена Шћепановић, Фото: приватна архива Биљане Марковић 02.03.2020 • 5 мин

У нашој компанији ради велики број запослених који имају своје таленте и хобије у којима постижу запажене успехе. Једна од њих је и Биљана Марковић, координатор правних послова у Функцији за правна и корпоративна питања, која се већ скоро двадесет година бави трчањем.

Иако сам веома млада почела да се бавим овим спортом, маратоне трчим тек неколико година. Жеља ми је да истрчим шест највећих светских маратона: у Њујорку, Чикагу, Лондону, Берлину, Токију и Бостону. У два сам већ учествовала, у Чикагу и Њујорку, а преостале планирам да истрчим у наредне две године

Biljana Marković
Биљана Марковић
Координатор правних послова у Функцији за правна и корпоративна питања

Највећим успехом у својој спортској каријери наша колегиница сматра резултат који је остварила на маратону у „великој јабуци“ – 42 километара је истрчала за 3 сата и 32 минута! Захваљујући овом резултату, наша Биљана је била најбржа Српкиња на њујоршком маратону и самим тим је остварила норму за учешће на бостонском маратону!

Тренутно је фокусирана на припреме за маратон у Лондону који ће трчати 26. априла ове године, за који има велике наде.

-Надам се да ћу у Енглеској остварити бољи резултат него што сам у Америци. Тренутно сам 14. тркачица у Србији и жеља ми је да после Лондона уђем у првих 10 – објашњава Биљана која ће свој поход на „велику шестицу“ након Лондона наставити на јесен ове године у Берлину, затим на пролеће 2021. у Бостону, а заокружиће га 2022. године учешћем на маратону у Токију.

Овако амбициозни циљеви захтевају и одређене припреме, те наша колегиница на недељном нивоу трчи 80 километара, што је шест тренинга у току једне седмице. Такође, на недељном нивоу има и три тренинга снаге. Све то, наравно, уз стриктан режим сна и исхране.

-Недавно сам почела да тренирам и пливање, јер након учешћа у поменутим маратонима планирам да почнем да се бавим триатлоном. Наравно, све то захтева велика одрицања са моје стране и заиста уме да буде тешко придржавати се таквог режима. Али, ни у једном тренутку нисам помислила да одустанем. Напоран рад и посвећеност на крају се увек исплате – појаснила је наша колегиница.

У нади да ћемо имати више повода да пишемо у корпоративним медијима о Биљаниним тријумфима, нашој колегиници желимо нових спортских победа и чекамо је да се врати из Лондона!