Dobro zdravlje

NIS kalendar

Autor ilustracije:

NIS
Željko Lončar

Kao što je zdravlje prioritet za svaku porodicu, tako je i NIS u 2020. godini bio fokusiran na očuvanje zdravlja svojih zaposlenih, saradnika i potrošača.

Tokom 2020. godine pandemija COVID-19 virusa uticala je na sve sfere života i promenila prioritete u redovnim aktivnostima. Usled zdravstvenih izazova fokus je bio na planiranju i sprovođenju mera za suzbijanje širenja infekcije među zaposlenima, zaštiti njihovog fizičkog i psihičkog zdravlja, sprečavanju negativnog delovanja nastalih promena na mentalno zdravlje, kao i zaštiti zaposlenih iz „osetljivih grupa“ i zaposlenih na ključnim pozicijama za nastavak funkcionisanja biznis procesa. Takođe, uloženi su značajni napori kako bi se zaštitilo zdravlje i bezbednost potrošača, tako da su poslovne lokacije opremljene svim potrebnim zaštitnim sredstvima i opremom. Pored toga, NIS je nastojao da svojim aktivnostima pruži podršku opštim naporima u suzbijanju širenja pandemije u Republici Srbiji.

Tokom vanrednog stanja ojačana je saradnja sa medicinskim ustanovama poput Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Beograd i Zavoda za javno zdravlje Vojvodine. Na ovaj način, NIS je ujedno pružio podršku medicinskim radnicima koji su izloženi velikim naporima u borbi protiv COVID-19 virusa.

Uz pomoć stručnjaka-epidemiologa razrađene su mere za suzbijanje širenja infekcije na lokacijama NIS-a, koje su poseban značaj imale na samom početku pandemije. Radi očuvanja zdravlja zaposlenih kreirana je digitalna aplikacija za praćenje zdravstvenog stanja. U okolnostima vanrednog stanja, Kompanija je otpočela proizvodnju sopstvenog dezinfikcionog sredstva NISOTEC Antisepsol.

Radi zaštite osetljivih i rizičnih grupa zaposlenih, sa hroničnim oboljenjima i preko 60 godina starosti, organizovani su ciljani sistematski pregledi na kojima su kolege dobile medicinske preporuke za unapređenje i očuvanje zdravlja tokom trajanja pandemije, kao i preporuku za nastavak rada u režimu rada od kuće ili uz dodatno definisane mere zaštite. Očuvanje zdravlja zaposlenih i potrošača, stvaranje bezbednih uslova za rad i poštovanje mera za suzbijanje širenja COVID-19 virusa ostaće prioritet za NIS sve vreme trajanja pandemije.

Do proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji uslovljenog COVID-19 virusom zabeležen je rast od 30% korisnika sportskih aktivnosti u odnosu na isti period prethodne godine, što je jasan pokazatelj značaja korporativnog sporta.

U otežanim pandemijskim uslovima NIS šahisti su učestvovali na onlajn turnirima u organizaciji Gasprom njefta i Ministarstva Enenergetike Ruske Federacije u konkurenciji preko 20 kompanija. Predstavnici NIS-a osvojili su treće mesto na oba takmičenja. Tim sastavljen od kolega iz Novog Sada, Pančeva i Zrenjanina je još jednom pokazao značaj sportskog duha uprkos izazovima.

Tokom novembra 2020. godine 87 zaposlenih iz Srbije i Bugarske su trčanjem i šetnjom obezbedili da se u Gasprom njeft humanitarnoj akciji prikupi i ugroženim kategorijama dostavi više od 800 litara goriva.

HEALTH

Zdravstvena zaštita zaposlenih

U oblasti bezbednosti i zaštite zdravlja na radu, naša Kompanija postavlja najambiciozniji cilj – nula povreda na radu i nula profesionalnih oboljenja

SAZNAJ VIŠE

Ciljevi održivog razvoja

Ilustracijama mladih umetnika predstavljeno je 12 odabranih ciljeva propisanih od strane UN-a, za čiju se realizaciju zalažemo.

SAZNAJ VIŠE