Dobro zdravlje

Obezbediti zdrav život i promovisati blagostanje za sve, u svim dobima.

U 2022. godini NIS je podržao rad 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u Srbiji.

Ulaganje u reproduktivno zdravlje i podrška natalitetu

Kako je dugoročno ulaganje u zdravlje kvalitetna osnova za buduće generacije, u skladu sa idejom vodiljom kompanije „Budućnost na delu“, NIS se u 2022. godini u okviru programa „Zajednici zajedno“ posvetio temi reproduktivnog zdravlja i podršci natalitetu. Sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara uložena su u realizaciju 22 projekta koji se sprovode u 13 partnerskih gradova i opština: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Pančevu, Požarevcu, Kikindi, Zrenjaninu, Kanjiži, Srbobranu, Žitištu, Novom Bečeju i Velikom Gradištu.

Izabrani projekti usmereni su na opremanje zdravstvenih ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem na svim nivoima zdravstvene zaštite, u cilju blagovremene dijagnostike i lečenja, što direktno doprinosi povećanju nataliteta. Tako su podržanim ustanovama donirana sredstva za nabavku najsavremenijih ultrazvučnih aparata, CTG aparata, opreme za embriološke laboratorije, opreme za hirurške intervencije, ginekoloških stolova i stolica namenjenih i osobama sa invaliditetom, kao i inkubatora za prevremeno rođene bebe. Podrška je namenjena i nekim lokalnim samoupravama u realizaciji javnih poziva parovima u procesu vantelesne oplodnje za sufinansiranje troškova.

Da je NIS u potpunosti posvećen temi koja je nacionalni prioritet, govori činjenica da je protekle godine realizovana nacionalna kampanja pod sloganom „Da se nove nade rode“. U okviru istoimene kampanje, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.

Kako su novogodišnji praznici pravo vreme za darivanje, kruna kampanje „Da se nove nade rode“ u 2022. godini je donacija 225 poklon-paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji. Poklon paketi, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, obezbeđeni su za po 15 prvorođenih beba u porodilištima u: Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su, kako bi obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, donirali pelene za jednokratnu upotrebu, dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Time je pod okriljem kampanje „Da se nove nade rode“ u 2022. godini NIS podržao rad ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji. Takođe, imajući u vidu značaj podizanja svesti javnosti o važnosti očuvanja reproduktivnog zdravlja, kampanju „Da se nove nade rode“ magazin „Diplomacy&Commerce“ nagradio je u kategoriji za najbolju društveno odgovornu kampanju.

Donacija Jazak vode kovid-bolnici u Batajnici

U želji da olakša bolničke dane pacijentima i doprinese unapređenju uslova za rad medicinskog osoblja, kompanija NIS donirala je gotovo 10.000 litara „Jazak“ vode kovid-bolnici u Batajnici.

Navedena donacija predstavlja nastavak podrške koju je kompanija kontinuirano pružala zdravstvenim ustanovama širom Srbije od samog početka epidemije.

Humanost na delu

Humanost na delu su zaposleni kompanije pokazali i učešćem u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje se od prethodne godine organizuju sistemski, pod okriljem novoosnovanog Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Jedinstvene sindikalne organizacije NIS. Zahvaljujući altruizmu i visokom nivou empatije zaposlenih, tokom 8 sprovedenih akcija dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno je gotovo 300 jedinica krvi, čime je pružen značajan doprinos u stvaranju stabilnih rezervi krvi i komponenata krvi u nadležnim transfuziološkim službama.

Briga o zdravlju zaposlenih

I početkom 2022. godine zabeležen je značajan broj obolelih od COVID-19 virusne infekcije. Tokom tog perioda kompanija je kontinuirano usklađivala „Instrukcije o postupanju u vezi sa SARS-CoV2 za linijske rukovodioce, HЅE lica i zaposlene“ sa aktuelnim izmenama državnih propisa, kreirala nove algoritme postupanja, kao i mere za suzbijanje širenja infekcije. U cilju jačanja kolektivnog imuniteta, tokom proleća prethodne godine ponovo je bila organizovana dobrovoljna vakcinacija na lokacijama kompanije za sve zaposlene i članove porodica.

Tokom protekle godine sprovedena je i revizija normativno-metodoloških dokumenata koji se odnose na proces organizacije lekarskih pregleda, redefinisan je obavezni minimum sistematskih i specijalističkih pregleda za sve zaposlene, pri čemu je poseban akcenat stavljen na mere obrade podataka o ličnosti i način čuvanja dokumentacije koja sadrži poverljive podatke. U cilju unapređenja praćenje rokova izvršenja lekarskih pregleda pokrenuta je digitalizacija procesa organizacije lekarskih pregleda – prvenstveno za radna mesta sa povećanim rizikom.

Tokom 2022. godine sprovedene su brojne edukativne kampanje putem internog portala, oglasnih tabli i HЅE sastanaka na različite relevantne teme iz oblasti zdravlja.

Unapređenje korporativnog zdravlja i timskih aktivnosti

Tokom 2022. godine, kroz proces unapređenja zdravlja i timskih aktivnosti, implementirana su četiri programa podrške zaposlenima. Programi su međusobno usklađeni sa ciljem da motivišu zaposlene da unaprede svoje životne navike u cilju poboljšanja zdravlja, a istovremeno da ojačaju poslovne karakteristike i pripadnost kompaniji.

1. Program za unapređenje zdravlja – u osam gradova, organizovano je 11 programskih događaja u kojima je učestvovalo više od 1.900 zaposlenih. Zaposleni su imali mogućnost da prezentuju svoje navike, utvrde trenutnu zdravstvenu formu i u skladu sa savetima stručnih lica sagledaju osnovne faktore za jačanje zdravstvene forme.

2. Na osnovu planova za unapređenje zdravstvene forme zaposleni su koristili usluge rekreacije dobavljača u 17 gradova u 11 različitih aktivnosti, kao i kroz program onlajn treninga Sportske Akademije Kočović – gde se priključilo više od 1.500 zaposlenih.

3. U programu učestvovanja NIS sportskih timova na takmičarskim događajima lokalnih zajednica širom zemlje ostvareni su odlični rezultati. U poslovno-sportskim ligama u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu i Šapcu osvajane su medalje i pehari u 8 različitih sportova.

4. Sportske igre kompanije – protekle godine preko 300 takmičara iz svih organizacionih delova kompanije, podeljenih u 8 timova, u različitim starosnim grupama oba pola, takmičilo se u 11 disciplina.

U okviru navedenih programa angažovano je 2.740 zaposlenih, što je za 50 odsto više od projekcije na početku godine, a za 12 odsto više nego 2019. godine (2019. godina uzima se kao referentna, obzirom na kasniju pandemiju korona virusa).

Nakon pauze od dve godine obnovljena je i saradnja sa dobavljačima usluga rekreacije širom Republike Srbije, na više od 70 lokacija, na kojima su zaposleni u proseku sedam puta mesečno učestvovali u aktivnostima i time ojačali kompanijski doprinos razvoju privrede lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje.