NIS uložio 15 miliona evra u razvoj mreže benzinskih stanica u 2023. godini

22.01.2024.

Kompanija NIS nastavila je da ulaže u razvoj i modernizaciju maloprodajne mreže puštanjem u rad četiri nove i šest modernizovanih benzinskih stanica u Srbiji tokom 2023. godine. Na taj način NIS je potvrdio status lidera na domaćem tržištu naftnih derivata, a ukupan obim ulaganja u protekloj godini iznosio je 15 miliona evra.

Tokom 2023. godine NIS Petrol benzinske stanice „Kosjerić“, „Brus“, „Blace“, „Bajmok“, „Vladičin Han“ i „Odžaci“ potpuno su rekonstruisane u nove formate „A“ i „XS“. Izgrađene su i tri benzinske stanice novog formata – „Bečej 2“, „Valjevo 5“, kao i Gasprom benzinska stanica „Sokolići 2“, drugi maloprodajni objekat NIS-a na auto-putu „Miloš Veliki“. Izgrađena je i nova stanica za dugoročni zakup u Nišu.

Na novim benzinskim stanicama potrošačima su na raspolaganju goriva evro pet kvaliteta domaće proizvodnje, bogat izbor robe široke potrošnje, a deo ponude su i visokokvalitetni premijum G-Drive naftni derivati. U okviru procesa modernizacije tokom 2023. godine NIS je intenzivno radio i na reorganizaciji prodajnog prostora i modernizaciji enterijera postojećih maloprodajnih objekata, tako da su potpuno novo modernizovano ruho dobile i benzinske stanice „BIP“, „Avalski put“ na novom kružnom toku na Trošarini, kao i benzinske stanice „Mali Požarevac“, „Nais“ i „Fontana“ na auto-putu Beograd-Niš.

„Modernizacija maloprodajne mreže jedan je od ključnih pravaca u procesu razvoja naše kompanije. Ulaganjem u naše benzinske stanice stvaramo dodatni kvalitet za naše potrošače i potvrđujemo lidersku poziciju na domaćem tržištu. Investicije u dalju modernizaciju ostaju naš prioritet i u budućnosti“, izjavio je Andrej Tučnin, prvi zamenik generalnog direktora kompanije NIS.

NIS ostaje posvećen širenju ponude robe široke potrošnje na svojim benzinskim stanicama, pa je tako tokom 2023. godine kompanija dodatno obogatila portfolio dopunskog asortimana novim proizvodima i uslugama. Takođe, NIS je nastavio sa investicijama u unapređenje funkcionalnosti inovativnih usluga za potrošače, uključujući i Drive.Go mobilnu aplikaciju za plaćanje goriva bez odlaska na kasu, koju je do sada preuzelo više od 300 hiljada potrošača širom Srbije.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter