НИС уложио 15 милиона евра у развој мреже бензинских станица у 2023. години

22.01.2024.

Компанија НИС наставила је да улаже у развој и модернизацију малопродајне мреже пуштањем у рад четири нове и шест модернизованих бензинских станица у Србији током 2023. године. Нa тај начин НИС је потврдио статус лидера на домаћем тржишту нафтних деривата, а укупан обим улагања у протеклој години износио је 15 милиона евра.

Током 2023. године НИС Петрол бензинске станице „Коcjерић“, „Брус“, „Блаце“, „Бајмок“, „Владичин Хан“ и „Оџаци“ потпуно су реконструисане у нове формате „А“ и „XS“. Изграђене су и три бензинске станице новог формата  – „Бечеј 2“, „Ваљево 5“, као и Гаспром бензинска станица „Соколићи 2“, други малопродајни објекат НИС-а на ауто-путу „Милош Велики“. Изграђена је и нова станица за дугорочни закуп у Нишу.

На новим бензинским станицама потрошачима су на располагању горива евро пет квалитета домаће производње, богат избор робе широке потрошње, a део понуде су и висококвалитетни премијум G-Drive нафтни деривати. У оквиру процеса модернизације током 2023. године НИС је интензивно радио и на реорганизацији продајног простора и модернизацији ентеријера постојећих малопродајних објеката, тако да су потпуно ново модернизовано рухо добиле и бензинске станице „БИП“, „Авалски пут“ на новом кружном току на Трошарини, као и бензинске станице „Мали Пожаревац“, „Наис“ и „Фонтана“ на ауто-путу Београд-Ниш.

„Модернизација малопродајне мреже један је од кључних праваца у процесу развоја наше компаније. Улагањем у наше бензинске станице стварамо додатни квалитет за наше потрошаче и потврђујемо лидерску позицију на домаћем тржишту. Инвестиције у даљу модернизацију остају наш приоритет и у будућности“, изјавио је Андреј Тучнин, први заменик генералног директора компаније НИС.

НИС остаје посвећен ширењу понуде робе широке потрошње  на својим бензинским станицама, па је тако током 2023. године компанија додатно обогатила портфолио допунског асортимана новим производима и услугама. Такође, НИС је наставио са инвестицијама у унапређење функционалности иновативних услуга за потрошаче, укључујући и Drive.Go мобилну апликацију за плаћање горива без одласка на касу, коју је до сада преузело више од 300 хиљада потрошача широм Србије.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд