Sponzorstva i donacije

NIS uručio poklon pakete za prvorođene bebe u 2023. godini

06.01.2023.

Kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ uručila 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji. Prethodnih dana je u znak dobrodošlice predato po 15 paketa za po 15 prvorođenih devojčica i dečaka u porodilištima u Leskovcu i Kruševcu. Ove vredne poklone, koji sadrže proizvode domaćih kompanija, kao i pelene za jednokratnu upotrebu, majkama su uručili predstavnici kompanije NIS Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS.

Uručenju poklona u Leskovcu prisustvovali su dr Slađana Stojanović, načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Leskovac i Goran Stojilković, dok su uručenju poklona u Kruševcu prisustvovali su dr Blagoje Milovanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice u Kruševcu i Stefan Despotović.

„Želela bih da zahvalim kompaniji NIS na poklonu prvorođenim bebama. U paketićima koje dobijaju roditelji je sve ono što je potrebno bebama u prvim danima nakon izlaska iz bolnice i mislim da svaka mama može da bude zadovoljna. Ovo će mnogo značiti mamama i one su se već obradovale poklonima. Hvala kompaniji NIS na ovom lepom projektu“, rekla je Slađana Stojanović tokom podele poklona.
Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvalio je porodilištu u Leskovcu na učešću u kampanji kompanije NIS „Da se nove nade rode“.

„Ovu kampanju sprovodimo na nacionalnom nivou i ginekološko-akušerska klinika u Leskovcu je jedno od 15 porodilišta koje ćemo posetiti i u kojima ćemo donirati ukupno 225 paketića koje smo spremili za prvorođene dečake i devojčice. Ono što je važno je da mi pažljivo slušamo i pratimo potrebe lokalnih zajednica, pa je ovo jedan od projekata kakve NIS sprovodi još od 2009. godine i u koje smo od tada ukupno uložili više od 4,2 milijarde dinara. Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa podrškom zajednici“, istakao je Goran Stojilković ovom prilikom.

Doktor Blagoje Milovanović je zahvalio kompaniji NIS na poklonima koji su uručeni u kruševačkom porodilištu.

„Mame i bebe se osećaju dobro i spokojno, uskoro će krenuti kući. Želim da se zahvalim u njihovo ime i poželim im sve najbolje“, rekao je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice „Kruševac“.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose s javnošću NIS-a, rekao je takođe da je podrška zajednici jedan od prioriteta kompanije.

„Kompanija NIS je od 2009. godine započela strateški program podrške lokalnim zajednicama širom Srbije i iza nas je više od hiljadu uspešnih projekata u kojima su izgrađene i rekonstruisane brojne bolnice, ambulante, škole, dečja igrališta…Ove i prošle godine u fokusu su projekti podrške povećanju nataliteta i reproduktivnom zdravlju i sada smo u Kruševcu upravo iz tog razloga. Kruševac je jedan od 15 gradova u Srbiji u kojima smo podelili paketiće prvorođenim bebama u 2023. godini. Meni je veliko zadovoljstvo što mogu da budem ovde u ime kompanije NIS, ali i kao Kruševljanin koji je u svoj grad doneo ovu donaciju“, naveo je Despotović.

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ ukupno podržano 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.
Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Donirana sredstva usmerena su za nabavku savremene opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija je podržala osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme. Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja – da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter