Спонзорства и донације

НИС уручио поклон пакете за прворођене бебе у 2023. години

06.01.2023.

Компанија НИС је под окриљем националне кампање „Да се нове наде роде“ уручила 225 поклон пакета за прворођене бебе у 2023. години у 15 породилишта у Србији. Претходних дана је у знак добродошлице предато по 15 пакета за по 15 прворођених девојчица и дечака у породилиштима у Лесковцу и Крушевцу. Ове вредне поклоне, који садрже производе домаћих компанија, као и пелене за једнократну употребу, мајкама су уручили представници компаније НИС Горан Стојилковић, заменик генералног директора НИС-а за петрохемијске послове и Стефан Деспотовић, директор Центра за односе са јавношћу компаније НИС.

Уручењу поклона у Лесковцу присуствовали су др Слађана Стојановић, начелница Службе за гинекологију и акушерство Опште болнице Лесковац и Горан Стојилковић, док су уручењу поклона у Крушевцу присуствовали су др Благоје Миловановић, начелник Службе за гинекологију и акушерство са неонатологијом Опште болнице у Крушевцу и Стефан Деспотовић.

„Желела бих да захвалим компанији НИС на поклону прворођеним бебама. У пакетићима које добијају родитељи је све оно што је потребно бебама у првим данима након изласка из болнице и мислим да свака мама може да буде задовољна. Ово ће много значити мамама и оне су се већ обрадовале поклонима. Хвала компанији НИС на овом лепом пројекту“, рекла је Слађана Стојановић током поделе поклона.

Горан Стојилковић, заменик генералног директора НИС-а, захвалио је породилишту у Лесковцу на учешћу у кампањи компаније НИС „Да се нове наде роде“.

„Ову кампању спроводимо на националном нивоу и гинеколошко-акушерска клиника у Лесковцу је једно од 15 породилишта које ћемо посетити и у којима ћемо донирати укупно 225 пакетића које смо спремили за прворођене дечаке и девојчице. Оно што је важно је да ми пажљиво слушамо и пратимо потребе локалних заједница, па је ово један од пројеката какве НИС спроводи још од 2009. године и у које смо од тада укупно уложили више од 4,2 милијарде динара. Ми ћемо и у наредним годинама наставити са подршком заједници“, истакао је Горан Стојилковић овом приликом.

Доктор Благоје Миловановић је захвалио компанији НИС на поклонима који су уручени у крушевачком породилишту.

„Маме и бебе се осећају добро и спокојно, ускоро ће кренути кући. Желим да се захвалим у њихово име и пожелим им све најбоље“, рекао је начелник Службе за гинекологију и акушерство са неонатологијом Опште болнице „Крушевац“.

Стефан Деспотовић, директор Центра за односе с јавношћу НИС-а, рекао је такође да је подршка заједници један од приоритета компаније.

„Компанија НИС је од 2009. године започела стратешки програм подршке локалним заједницама широм Србије и иза нас је више од хиљаду успешних пројеката у којима су изграђене и реконструисане бројне болнице, амбуланте, школе, дечја игралишта…Ове и прошле године у фокусу су пројекти подршке повећању наталитета и репродуктивном здрављу и сада смо у Крушевцу управо из тог разлога. Крушевац је један од 15 градова у Србији у којима смо поделили пакетиће прворођеним бебама у 2023. години. Мени је велико задовољство што могу да будем овде у име компаније НИС, али и као Крушевљанин који је у свој град донео ову донацију“, навео је Деспотовић.

Да је компанија НИС током 2022. године била потпуно посвећена теми унапређења репродуктивног здравља, као и повећању наталитета у нашој земљи, говори и чињеница да је у оквиру кампање „Да се нове наде роде“ укупно подржано 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у нашој земљи.

Од тога је, само у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, компанија НИС донирала 118,5 милиона динара у 13 партнерских градова и општина у Србији. Донирана средства усмерена су за набавку савремене опреме за 20 здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите које се баве репродуктивним здрављем, као и за суфинансирање трошкова паровима који су у процесу вантелесне оплодње. Поред тога, компанија је подржала осам породилишта у мање развијеним општинама на југу и истоку Србије, тако што је за ове установе обезбедила средства за набавку неопходне медицинске опреме.  На тај начин НИС је дао свој допринос теми од националног значаја – да нам се у наредним годинама роди што више нових нада.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*