#NIStesami

Са вама и у току ванредног стања

Аутор: тим НИС-а 09.04.2020 • 8 min read

Прочитајте како запослени на једној од наших најпрометнијих бензинских станица „Нови Београд“, познатијој као „Дејтон“, проводе своје радне дане у условима ванредног стања и епидемије коронавируса, како би били на услузи нашим грађанима. На овој бензинској станици ради 20 наших колега које се и у ванредним околностима налазе на својим радним местима и у сталном су контакту са потрошачима.

У разговору са Светланом, замеником управника, Зорицом, касиром, и Дарком, точиоцем, сазнали смо како у ванредним околностима изгледа њихов радни дан.

Шта се највише променило у вашем раду откако је уведено ванредно стање?

-Највећа промена се огледа у реорганизацији радног времена. У нормалним околностима наша бензинска станица је отворена 00:00 – 24:00, али сада радимо скраћено, у складу са мерама Владе Републике Србије.

Посао смо организовали тако што смо се поделили у три групе. Две групе раде на смену по два дана, док је трећа на такозваном дежурству код куће. Затим та трећа група ради, а једна од две која је радила је на дежурству. На овај начин смењују се све три групе тако да сви имамо и редован рад, и дежурства. Дежурство смо увели како би неко од колега увек био у приправности да дође на посао уколико, не дај Боже, неко од запослених посумња да има симптоме коронавируса.

Природа нашег посла је таква да се он не мења ни у ванредним околностима. Као и увек, ту смо да услужимо наше купце. Једина разлика је у скраћеном радном времену и што примењујемо додатне мере заштите. На свака два сата дезинфикујемо целу бензинску станицу како унутра, тако и споља. Обезбеђена је довољна количина маски, рукавица и средства за дезинфекцију. Поставили смо и два дозатора са средством за дезинфекцију руку, код касе и поред тоалета, који могу да користе и запослени и потрошачи.

Да ли се потрошачи придржавају прописаних мера приликом боравка на бензинској станици?

-До сад нисмо имали проблема са купцима. На улазу на писту бензинске станице, на сваком точионом апарату, али и у продавници, постављене су препоруке за понашање које потрошачи заиста поштују.

Како проводите слободно време код куће у изолацији?

-Са породицама, гледајући телевизор, уз књиге и у телефонским разговорима са родбином и пријатељима. Излазимо из куће само кад морамо, односно кад идемо на посао и у набавку.

Шта бисте препоручили колегама?

-Да не губе вољу и наду, да наставе својим радом да доприносе резултатима наше компаније и тако свих нас, да буду једни другима подршка и, наравно, да поштују препоруке и остану код куће. Само заједничким снагама можемо да победимо овај вирус.