Волонтеризам

Акција Клуба Волонтера НИС-а у Рафинерији нафте Панчево

12.08.2022.

Компанија НИС наставља са реализацијом својих волонтерских активности. Овога пута, Клуб волонтера компаније  организовао је акцију спољашњег и унутрашњег уређења медицинске амбуланте, у оквиру Рафинерије нафте Панчево.

Циљ волонтерске акције је унапређење услова рада медицинског особља као и боравка за кориснике амбуланте која пружа услуге медицинске помоћи за више од 1.500 Панчеваца, запослених у Рафинерији нафте Панчево.  У амбуланти се дневно обави око 25 медицинских прегледа, а више од 1.200 рафинераца имају здравствене картоне управо у овој медицинској установи.

„Задовољство нам је што смо данашњи дан искористили да заједничким снагама чланова Клуба волонтера  допринесемо унапређењу услова рада медицинске амбуланте имајући у виду њен значај за наше колеге, запослене у Рафинерији.  Волонтери НИС-а настављају са активностима, ослушкујући потребе и пружајући подршку различитим циљним групама нашег друштва“, изјавила је Љубица Стојановић, члан Клуба волонтера компаније НИС.

Клуб волонтера НИС-a основан је 2018. године и броји више од 1650 чланова. Акција уређења медицинске амбуланте само је једна од активности НИС-ових волонтера које су реализоване  у Панчеву. Између осталог, у намери да допринесу унапређењу заштите животне средине, запослени НИС-а, чланови Клуба волонетара  у сарадњи са ЈКП Зеленило Панчево, засадили су крајем прошле године у Рафинерији и њеној околини 500 стабала јаворолисног платaна и сребрнолисног јавора, чиме је дат допринос побољшању еколошке слике Панчева. Осим ове еколошке акције, чланови Клуба волонтера били су ангажовани и на уређењу и прикупљању отпада са приобаља реке Тамиш. Запослени НИС-а активно су учествовали у волонтерским акцијама током пандемије COVID-19, а приликом уручења донације у оквиру програма «Заједници заједно» исте године, организована је и волонтерска  акција уређења Дома здравља у Панчеву. Такође, Клуб волонтера пружа активну подршку редовним акцијама добровољног давања крви које у Рафинерији нафте Панчево организује Клуб добровољних давалаца крви НИС-а.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*