Volonterizam

Akcija Kluba Volontera NIS-a u Rafineriji nafte Pančevo

12.08.2022.

Kompanija NIS nastavlja sa realizacijom svojih volonterskih aktivnosti. Ovoga puta, Klub volontera kompanije organizovao je akciju spoljašnjeg i unutrašnjeg uređenja medicinske ambulante, u okviru Rafinerije nafte Pančevo.

Cilj volonterske akcije je unapređenje uslova rada medicinskog osoblja kao i boravka za korisnike ambulante koja pruža usluge medicinske pomoći za više od 1.500 Pančevaca, zaposlenih u Rafineriji nafte Pančevo. U ambulanti se dnevno obavi oko 25 medicinskih pregleda, a više od 1.200 rafineraca imaju zdravstvene kartone upravo u ovoj medicinskoj ustanovi.

„Zadovoljstvo nam je što smo današnji dan iskoristili da zajedničkim snagama članova Kluba volontera doprinesemo unapređenju uslova rada medicinske ambulante imajući u vidu njen značaj za naše kolege, zaposlene u Rafineriji. Volonteri NIS-a nastavljaju sa aktivnostima, osluškujući potrebe i pružajući podršku različitim ciljnim grupama našeg društva“, izjavila je Ljubica Stojanović, član Kluba volontera kompanije NIS.

Klub volontera NIS-a osnovan je 2018. godine i broji više od 1650 članova. Akcija uređenja medicinske ambulante samo je jedna od aktivnosti NIS-ovih volontera koje su realizovane u Pančevu. Između ostalog, u nameri da doprinesu unapređenju zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volonetara u saradnji sa JKP Zelenilo Pančevo, zasadili su krajem prošle godine u Rafineriji i njenoj okolini 500 stabala javorolisnog platana i srebrnolisnog javora, čime je dat doprinos poboljšanju ekološke slike Pančeva. Osim ove ekološke akcije, članovi Kluba volontera bili su angažovani i na uređenju i prikupljanju otpada sa priobalja reke Tamiš. Zaposleni NIS-a aktivno su učestvovali u volonterskim akcijama tokom pandemije COVID-19, a prilikom uručenja donacije u okviru programa «Zajednici zajedno» iste godine, organizovana je i volonterska akcija uređenja Doma zdravlja u Pančevu. Takođe, Klub volontera pruža aktivnu podršku redovnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi koje u Rafineriji nafte Pančevo organizuje Klub dobrovoljnih davalaca krvi NIS-a.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter