Заједница

Донација компаније НИС Дому здравља у Кикинди

Компанија НИС уручила је данас Дому здравља у Кикинди ново амбулантно возило са дефибрилатором, а реч је о донацији коју је компанија подржала у оквиру пројекта друштвене одговорности „Заједници заједно“.

27. новембар 2019.

Поред набавке савременог возила, НИС у оквиру пројекта подршке Дому здравља у Кикинди помаже и адаптацију школског и дечијег диспанзера, као и обнову приступне рампе, тротоара и платоа испред ове здравствене установе. Донацијом Дому здравља у Кикинди, у вредности од 17 милиона динара, НИС је наставио са подршком здравственим установама широм Србије.

Свечаности поводом уручења донације присуствовали су представници Кикиндe, руководство и запослени Дома здравља у Кикинди као и представници компаније НИС.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, истакао је значај пројекта за локалну заједницу:

„Желим да напоменем да је ова донација, као и целокупан пројекат, више него значајан за становнике нашег града и околине, узимајући у обзир да данас примамо ново возило Хитне помоћи са веома важном додатном опремом. Реч је о амбулантном возилу највишег нивоа квалитета и на овај начин покривамо све потребе, од редовних пацијената до деце и свих оних који су приморани да га користе. Мимо самог возила, започети су радови у Дому здравља, односно у дечијем и школском диспанзеру. Реч је о зградама из почетка 20. века, а након реализације пројекта, биће унапређен квалитет самих објеката, а самим тим и здравствене заштите најмлађих пацијената. Користим прилику да се захвалим НИС-у који је препознао потребу да један значајан износ новца инвестира директно у здравствени систем, односно у систем примарне здравствене заштите“.

Стефан Деспотовић, директор Департмана за екстерне комуникације НИС-а, навео је да је један од главних циљева НИС-а улагање у побољшање квалитета медицинских услуга у партнерским општинама и градовима:

„НИС и Град Кикинда имају изузетно добру вишегодишњу сарадњу. Поред пословних активности које НИС реализује на територији Кикинде, ми смо изузетно поносни на велики број друштвено одговорних пројеката које смо реализовали у партнерству са Кикиндом. Ове године НИС је фокус свог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ усмерио управо на здравство, а то значи унапређење квалитета здравствених услуга у 13 градова и општина у којима НИС послује. Кикинда је наш изузетно важан партнер и данашња донација је управо резултат једне такве акције. Наставићемо добру сарадњу са Кикиндом и радујемо се будућим пројектима.“

Др Милош Бaјић, начелних Хитне службе Дома здравља у Кикинди, овом приликом указао је на значај донације НИС-а и навео да ће она допринети бољем и квалитетнијем раду како службе Хитне помоћи, тако и диспанзера.

Као друштвено одговорна компанија, НИС посебну пажњу посвећује побољшању услова за рад здравствених установа, као и унапређењу квалитета здравствених услуга широм Србије. Из тог разлога НИС у оквиру овогодишњег корпоративног програма сарадње са локалним заједницама у Србији, „Заједници заједно“, инвестира готово милион евра (116,5 милиона динара) у побољшање рада 20 здравствених установа у 13 градова и општина широм наше земље.

Програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ НИС реализује већ 11 година, у сарадњи са локалним заједницама широм Србије. До сада је подржано више од 950 пројеката из различитих области вредних преко 1,2 милијардe динара који су допринели унапређењу квалитета живота у локалним заједницама у којима компанија послује. Град Кикинда представља важног стратешког партнера за НИС јер у њему компанија развија своје главне бизнис делатности, попут истраживања и производње као и малопродајне мреже. У складу са потребама Кикинде, компанија НИС је током 11 година успешног партнерства уложила више од 200 милиона динара у подршку пројеката који су унапредили квалитет живота и допринели бољитку локалне заједнице.