Заједница

Компанија НИС расписује конкурс у оквиру програма „Заједници заједно 2022“

17.06.2022

Водећи се идејом да је дугорочно улагање у здравље кључно за квалитетан развоја друштва, компанија НИС расписује конкурс „Заједници заједно 2022“ који је посвећен теми повећања наталитета и очувању репродуктивног здравља. У ове сврхе, НИС је издвојио средства у износу од 118,5 милиона динара за подршку породицама у процесу вантелесне оплодње, као и за набавку специјализоване медицинске опреме у циљу побољшања услова за рад у здравственим установама. На овај начин, компанија наставља са пружањем подршке установама које су од виталног значаја за унапређење квалитета живота свих грађана наше земље.

Програмом је  обухваћено  13 локалних заједница: Београд, Нови Сад, Ниш, Чачак, Панчево, Пожаревац, Кикинда, Зрењанин, Кањижа, Србобран, Житиште, Нови Бечеј и Велико Градиште.

Пријаве за овогодишњи конкурс програма „Заједници заједно“ почињу 17. јуна и трају до 26. августа текуће године, а сви услови и пропозиције налазе се на сајту https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/. О пројектима који ће бити подржани одлучује Комисија за избор пројеката, а резултати конкурса биће објављени током октобра текуће године.

„Заједници заједно”  је програм друштвене одговорности, који компанија НИС реализује 14 година заредом у сарадњи са партнерским општинама и градовима широм Србије. До сада је путем овог програма, у циљу подршке развоју локалних заједница уложено око 1,5 милијарди динара и реализовано више од 1000 пројеката. Од ове године списку партнерских градова и општина придружује се и Велико Градиште, чиме НИС наставља да проширује круг пријатеља и партнера међу локалним заједницима у нашој земљи.

Осим тога, НИС под слоганом „Будућност на делу“ већ годинама подржава пројекте од значаја за младе, улаже средства за унапређење образовне инфраструктуре, популаризацију науке, културе и уметности, доприноси побољшању услова за рад и боравак у здравственим установама и установама социјалне заштите и улаже средства за пројекте у области заштите животне средине. Од 2009. године НИС је у те сврхе издвојио више од 4 милијарде динара.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter