Спонзорства и донације

НИС донира пакетиће за 225 прворођених беба у 2023. години

23.12.2022.

Новогодишњи празници су право време за даривање, те је компанија НИС обезбедила 225 поклон пакета за бебе које ће се родити у 15 породилишта у Србији. Поклон пакете, који садрже артикле домаћих произвођача, а који су неопходни мајкама и бебама по изласку из породилишта, у првим данима 2023. године добиће по 15 прворођених беба у  породилиштима у Врању, Зајечару, Лесковцу, Крушевцу, Бору, Ћуприји, Параћину, Књажевцу, Сремској Митровици, Ужицу, Пироту, Лозници, Шапцу, Вршцу и Ваљеву. Велики допринос овој празничној акцији дали су чланови Клуба волонтера компаније НИС који су донирали пелене за једнократну употребу како би обогатили садржај пакета који је обезбедила компанија, док су се уједно и  несебично ангажовали како би поклони за бебе на време били допремљени до одабраних породилишта.

На овај начин НИС активно наставља са реализацијом кампање „Да се нове наде роде“, која је посвећена повећању наталитета, теми од националног значаја. Ова кампања има за циљ очување и унапређење репродуктивног здравља и подршку повећању наталитета. Да је компанија НИС, у години која је на измаку, у потпуности посвећена овој теми говори чињеница да је само у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно“ донирала 118,5 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме за 20 здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите које се баве репродуктивним здрављем, као и за суфинансирање трошкова паровима који су у процесу вантелесне оплодње у 13 партнерских градова и општина у Србији. Поред тога, компанија је пружила подршку породилиштима у мање развијеним општинама на југу и истоку Србије, тако што је за осам породилишта обезбедила средства за набавку неопходне медицинске опреме.

Тако је током ове кампање у 2022. години, компанија НИС путем различитих програма, подржала укупно 40 здравствених установа у више од 30 градова и општина у нашој земљи и тиме допринела да нам се у 2023. години роди што више нових нада.

„Друштвено одговорно пословање један је од приоритета компаније НИС и зато смо у подршку заједници од 2009. године уложили више од 4,2 милијарде динара. Настојимо да подржимо заједницу по свим суштинским питањима, а ове године то чинимо у области репродуктивног здравља и повећања наталитета што су национални приоритети. Желимо да наша кампања уједно буде и позив другим друштвено одговорним компанијама  да нам се придруже у овим напорима и допринесу заједничком циљу – да нам се нове наде роде“, рекао је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*