Sponzorstva i donacije

NIS donira paketiće za 225 prvorođenih beba u 2023. godini

23.12.2022.

Novogodišnji praznici su pravo vreme za darivanje, te je kompanija NIS obezbedila 225 poklon paketa za bebe koje će se roditi u 15 porodilišta u Srbiji. Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećena povećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja. Ova kampanja ima za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. Da je kompanija NIS, u godini koja je na izmaku, u potpunosti posvećena ovoj temi govori činjenica da je samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.

Tako je tokom ove kampanje u 2022. godini, kompanija NIS putem različitih programa, podržala ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji i time doprinela da nam se u 2023. godini rodi što više novih nada.

„Društveno odgovorno poslovanje jedan je od prioriteta kompanije NIS i zato smo u podršku zajednici od 2009. godine uložili više od 4,2 milijarde dinara. Nastojimo da podržimo zajednicu po svim suštinskim pitanjima, a ove godine to činimo u oblasti reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta što su nacionalni prioriteti. Želimo da naša kampanja ujedno bude i poziv drugim društveno odgovornim kompanijama da nam se pridruže u ovim naporima i doprinesu zajedničkom cilju – da nam se nove nade rode“, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter