НИС и Факултет за медије и комуникације потписали Меморандум о сарадњи

04.11.2022.

Компанија НИС и Факултет за медије и комуникације потписали су Меморандум о сарадњи у области образовања, истраживања и трансфера знања. Овим путем ће НИС и Факултет, који припада Универзитету Сингидунум, развијати сарадњу на пољу научног, стручног и образовног рада.

Сарадња се успоставља у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“, путем којег НИС већ деценију сарађује са бројним научним и образовним институцијама у земљи и иностранству. Меморандумом о сарадњи предвиђена су истраживања и научно-консултативне услуге, као и размена знања, искустава и обука путем узајамних гостујућих предавања професора овог факултета и стручњака НИС-а, као и усавршавања и обуке запослених НИС-а.

Компанија НИС ће кроз сарадњу настојати да доприноси научно-техничкој бази Факултета и да обезбеди учешће студената у програмима НИС-а за младе, што подразумева и организацију пракси за студенте Факултета у компанији НИС.

„Задовољство нам је што смо потписали меморандум о сарадњи јер је НИС велика компанија у којој наши студенти заиста имају шта да науче. Такође, веома је значајно што ће стручњаци НИС-а моћи да учествују у нашој настави, као и што ће и наши професори моћи да учествују у некој од ваших обука“, навела је председници Факултета, проф. др. Нада Поповић Перишић.

Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора НИС-а, такође је истакла задовољство почетком сарадње са овом значајном образовном установом

„Ове године обележавамо 10 година постојања програма „Енергија знања“ и за то време је на хиљаде младих прошло кроз овај програм, више од 60 наших стипендиста се запослило у НИС-у, тако да се надам да ће и студенти Факултета за медије и комуникације долазити код нас“, истакла је Лакићевић.

Сарадња са Факултетом за медије и комуникације остварује се путем програма „Енергија знања“ у оквиру којег су успостављени партнерски односи са више од 30 факултета у нашој земљи. Програм „Енергија знања“ подразумева и сарадњу са образовним и научним институцијама у иностранству и стипендирање студената широм Србије.

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*