Бизнис вести

Одржана седница Скупштине акционара НИС-а

29.06.2022

Скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад одржала је данас XIV редовну седницу на којој је, између осталог, донела одлуке о исплати дивиденди акционарима за 2021. годину и именовању чланова Одбора директора за наредни мандатни период.

На основу Одлуке о расподели добити за 2021. годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити НИС а.д. Нови Сад ће акционарима на име дивиденде исплатити 5.782.121.784 динара. НИС дивиденде редовно исплаћује од 2013. године, а до сада је акционарима исплаћено више од 60 милијарди динара.

Право на дивиденду имају сви акционари НИС а.д. Нови Сад који су уписани у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности на 19. јун 2022. године, односно на Дан акционара XIV редовне седнице Скупштине акционара. Дан и поступaк исплате дивиденде акционарима одредиће Одбор директора НИС а.д. Нови Сад.

Такође, Скупштина акционара је усвојила и Годишњи извештај НИС а.д. Нови Сад за 2021. годину са извештајем независног ревизора, као и Финансијске извештаје, Консолидоване финансијске извештаје и извештаје о извршеној ревизији Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2021. годину.

За ревизора Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2022. годину изабрано је друштво „FinExpertiza d.o.o. Beograd“.

На седници Скупштине су за чланове Одбора директора НИС а.д. Нови Сад именовани:

–  Вадим Јаковљев,

–  Павел Одеров,

–  Анатолиј Чернер,

– Алексеј Јанкевич,

– Кирил Тјурдењев,

– Всеволод Воробјов,

– Драгутин Матановић,

–  Дејан Раденковић,

– Даница Драшковић,

За независне чланове Одбора директора именовани су Олга Висоцка и Александар Чепурин.

За председника Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара НИС а.д. Нови Сад је именован Зоран Грујичић, док су за чланове тог Одбора именовани Драган Брачика и Алексеј Урусов.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter