Победници НИС-овог такмичења „Најбољи у струци“ путују на финале у Русију

01.09.2020

Традиционално такмичење „Најбољи у струци“ у Блоку „Истраживање и производња“ одржано је 21. августа у Елемиру уз поштовање свих прописаних мера превенције од коронавируса.

У надметању, које је подразумевало решавање тестова и показивање нивоа теоријског знања, а након тога и демонстрацију професионалних вештина на терену, учествовало је 15 такмичара у две категорије: „Најбољи оператер на производњи нафте и гаса“ и „Најбољи оператер за припрему и отпрему нафте и гаса“.

Први део такмичења подразумевао је тестирање такмичара у Тренинг центру Елемир, најсавременијем тренинг центру у региону за обуку радника у нафтној и гасној привреди и по први пут је организовано онлајн тестирање које се показало веома ефикасним.

У току дана настављено је практично такмичење на различитим локацијама и сви задаци су извршени успешно и у складу са припремљеним програмом и распоредом.

Најбољи такмичари – Душан Џенопољац, Горан Чубрило и Милан Крајнов представљаће НИС на финалном такмичењу „Најбољи у струци“ које ће крајем септембра бити одржано у Гаспром њефту.

Tрадиционално такмичењe „Најбољи у струци“ организовано је и у „Нафтагас – Нафтним сервисима“. Међу 16 заваривача и бравара који су одмерили своје знање и умеће у теоријском и практичном делу такмичења, изабрани су најбољи – Горан Несторовић и Ненад Ђуричин. И они ће одмерити своје снаге са руским колегама, на такмичењу професионалних вештина Гаспром њефта у септембру.