Pobednici NIS-ovog takmičenja „Najbolji u struci“ putuju na finale u Rusiju

01.09.2020

Tradicionalno takmičenje „Najbolji u struci“ u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“ održano je 21. avgusta u Elemiru uz poštovanje svih propisanih mera prevencije od koronavirusa.

U nadmetanju, koje je podrazumevalo rešavanje testova i pokazivanje nivoa teorijskog znanja, a nakon toga i demonstraciju profesionalnih veština na terenu, učestvovalo je 15 takmičara u dve kategorije: „Najbolji operater na proizvodnji nafte i gasa“ i „Najbolji operater za pripremu i otpremu nafte i gasa“.

Prvi deo takmičenja podrazumevao je testiranje takmičara u Trening centru Elemir, najsavremenijem trening centru u regionu za obuku radnika u naftnoj i gasnoj privredi i po prvi put je organizovano onlajn testiranje koje se pokazalo veoma efikasnim.

U toku dana nastavljeno je praktično takmičenje na različitim lokacijama i svi zadaci su izvršeni uspešno i u skladu sa pripremljenim programom i rasporedom.

Najbolji takmičari – Dušan Dženopoljac, Goran Čubrilo i Milan Krajnov predstavljaće NIS na finalnom takmičenju „Najbolji u struci“ koje će krajem septembra biti održano u Gasprom njeftu.

Tradicionalno takmičenje „Najbolji u struci“ organizovano je i u „Naftagas – Naftnim servisima“. Među 16 zavarivača i bravara koji su odmerili svoje znanje i umeće u teorijskom i praktičnom delu takmičenja, izabrani su najbolji – Goran Nestorović i Nenad Đuričin. I oni će odmeriti svoje snage sa ruskim kolegama, na takmičenju profesionalnih veština Gasprom njefta u septembru.