Бизнис вести

Стручној јавности представљени резултати пословања НИС Групе за 2021. годину

21.02.2022

У просторијама Пословног центра Београд, представљени су резултати пословања НИС Групе за 2021. годину. Презентацију је путем видео-конферецијског позива стручној јавности и инвеститорима представио Антон Черепанов, заменик генералног директора НИС-а и директор Функције за финансије, економику, планирање и рачуноводство.

Черепанов је истакао да је НИС Група у 2021. години остварила добре пословне резултате. Према његовим речима, нето добит НИС Групе била је 21 милијарду динара, док је за инвестиције издвојено 20,2 милијарде динара. Показатељ EBITDA у извештајном периоду износи 53,2 милијарде динара, што је 3,4 пута бољи резултат од оствареног годину дана раније. Како је наведено у презентацији, остварени су и рекордни резултати у области прераде нафте, као и промета. Тако је у Рафинерији нафте Панчево током 2021. године прерађено 3,9 милиона тона нафте, што је највећи обим прераде у последњих 12 година, док је укупно продато нешто више од 4 милиона тона нафтних дериватае, што је 14 одсто више него прошле године.

Наведено је и да је НИС наставио да улаже у пројекте заштите животне средине за шта је у прошлој години издвојено више од 355 милиона динара, као и то да је у 2021. години за друштвено одговорне пројекте и подршку професионалном спорту издвојено више од 315 милиона динара.

На крају презентације, Черепанов је говорио о општим плановима пословања НИС Групе за 2022. годину, наводећи да ће у даљи развој и модернизацију свих сегмената бизниса бити инвестирано 25 милијарди динара.

Након презентације, Антон Черепанов је одговарао на питања стручне јавности.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter