Заједница

Ватрогасци НИС-а одржали предавање ђацима у Кикинди на тему заштите од пожара

05.05.2022

Међународни дан ватрогасаца, 4. мај, обележен је и у Средњој стручној школи „Милош Црњански“ у Кикинди предавањем на тему заштите од пожара и опасности од тровања угљен-моноксидом. Предавање је за око 80 ученика првог разреда ове школе одржао Игор Лазић, командир ватрогасне јединице НИС-а у Кикинди, уз подршку својих колега.

Ђаци су имали прилику да стекну нова знања о класама пожара, начинима евакуације и реаговања у случају пожара, о настанку угљен-моноксида, његовом утицају на организам, опасностима које може да проузрокује, као и о ватрогасној опреми и средствима за гашење пожара, у циљу повећања спремности на реаговање у ванредним ситуацијама.

„Као друштвено одговорна компанија, НИС настоји да укаже на питања од значаја за ширу заједницу. Приближавамо се сезони летовања, камповања, боравка на отвореном и у викендицама и сматрамо да је важно да се младима укаже на изазове које отворени пламен носи. Само правовременом реакцијом и адекватним начинима поступања у случају пожара могу да се спрече веће последице и смањи број повређених лица у акцидентнима“, изјавио је Игор Лазић, командир ватрогасне јединице НИС-а у Кикинди, који је и истакнути члан Клуба волонтера компаније.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*