Zajednica

Vatrogasci NIS-a održali predavanje đacima u Kikindi na temu zaštite od požara

05.05.2022

Međunarodni dan vatrogasaca, 4. maj, obeležen je i u Srednjoj stručnoj školi „Miloš Crnjanski“ u Kikindi predavanjem na temu zaštite od požara i opasnosti od trovanja ugljen-monoksidom. Predavanje je za oko 80 učenika prvog razreda ove škole održao Igor Lazić, komandir vatrogasne jedinice NIS-a u Kikindi, uz podršku svojih kolega.

Đaci su imali priliku da steknu nova znanja o klasama požara, načinima evakuacije i reagovanja u slučaju požara, o nastanku ugljen-monoksida, njegovom uticaju na organizam, opasnostima koje može da prouzrokuje, kao i o vatrogasnoj opremi i sredstvima za gašenje požara, u cilju povećanja spremnosti na reagovanje u vanrednim situacijama.

„Kao društveno odgovorna kompanija, NIS nastoji da ukaže na pitanja od značaja za širu zajednicu. Približavamo se sezoni letovanja, kampovanja, boravka na otvorenom i u vikendicama i smatramo da je važno da se mladima ukaže na izazove koje otvoreni plamen nosi. Samo pravovremenom reakcijom i adekvatnim načinima postupanja u slučaju požara mogu da se spreče veće posledice i smanji broj povređenih lica u akcidentnima“, izjavio je Igor Lazić, komandir vatrogasne jedinice NIS-a u Kikindi, koji je i istaknuti član Kluba volontera kompanije.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter