Заједница

Завршено Отворено Првенство Србије у триатлону на полудистанци 11TRI G-DRIVE

21.09.2021

У недељу, 19. септембра 2021. године, на Ади Циганлији у Београду, одржано је Отворено Првенство Србије у триатлону на полудистанци – 11TRI G-DRIVE у организацији 11TRI триатлон клуба, у сарадњи са Триатлон савезом Београда, Српском триатлонском унијом, Министарством омладине и спорта РС и Секретаријатом за спорт и омладину града Београда.

Велики број такмичара, чак из 18 земаља, такмичило се у овом спорту који доживљава велику експанзију због чега ова трка представља одличан вид промоције града Београда и Републике Србије.

Такмичари су имали задатак да, у оквиру трке 11TRI G-DRIVE, најпопуларнијом и најдражом међу триатлонцима, пређу дистанце од 1.9 км пливања, 90 км бицикла и 21.1 км трчања, у складу са правилима организације такмичења прописаним од стране ITU/ETU/STU.

Ове године је оборено и неколико рекорда међу којима је и рекорд по броју земаља из којих су такмичари учествовали али и рекорд стазе.

У мушкој конкуренцији Огњен Стојановић из ТК „Triogy racing“ је апсолутни победник са временом 3:40:49 које је уједно и нови рекорд стазе. Огњен је овом приликом освојио и титулу првака Србије у триатлону на полудистанци. Другопласирани је био Страхиња Тракић из ТК „PPR Team“ са временом 3:45:02 а трећепласирани Павел Храдил из Чешке са временом 3:57:50

У женској конкуренцији првопласирана је била Мирјана Нешковић која је остварила резултат 5:02:46 са којим је уједно освојила и злато на Првенству Србије у триатлону на полудистанци. Другопласирана је била Марјета Сибеља из Словеније са резултатом 5:04:03 а трећепласирана Сташа Ђорђевић са резултатом 5:23:22

Ова велика спортска манифестација се одржава већ пет година заредом захваљујући бројним пријатељима спорта који препознају значај и потенцијал триатлона као значајног чиниоца у развоју српског спорта па је тако прилику да инспирише и подржи овај догађај имао G-Drive премиум гориво компаније НИС као главни партнер трке. Специјална формула G-Drive омогућава синергију снаге и додатне енергије, издржљивости и поузданости рада мотора, истовремено стварајући осећај моћне трансформације, сигурности и супериорности – на сваком пређеном километру. Уз такмичаре је и Јазак – природна вода која извире у срцу Фрушке горе, доносећи у сваком гутљају најбоље из природе.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd