Zajednica

Završeno Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci 11TRI G-DRIVE

21.09.2021

U nedelju, 19. septembra 2021. godine, na Adi Ciganliji u Beogradu, održano je Otvoreno Prvenstvo Srbije u triatlonu na poludistanci – 11TRI G-DRIVE u organizaciji 11Tri triatlon kluba, u saradnji sa Triatlon savezom Beograda, Srpskom triatlonskom unijom, Ministarstvom omladine i sporta RS i Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda.

Veliki broj takmičara, čak iz 18 zemalja, takmičilo se u ovom sportu koji doživljava veliku ekspanziju zbog čega ova trka predstavlja odličan vid promocije grada Beograda i Republike Srbije.

Takmičari su imali zadatak da, u okviru trke 11TRI G-DRIVE, najpopularnijom i najdražom među triatloncima, pređu distance od 1.9 km plivanja, 90 km bicikla i 21.1 km trčanja, u skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU.

Ove godine je oboreno i nekoliko rekorda među kojima je i rekord po broju zemalja iz kojih su takmičari učestvovali ali i rekord staze.

U muškoj konkurenciji Ognjen Stojanović iz TK „Triogy racing“ je apsolutni pobednik sa vremenom 3:40:49 koje je ujedno i novi rekord staze. Ognjen je ovom prilikom osvojio i titulu prvaka Srbije u triatlonu na poludistanci. Drugoplasirani je bio Strahinja Trakić iz TK „PPR Team“ sa vremenom 3:45:02 a trećeplasirani Pavel Hradil iz Češke sa vremenom 3:57:50

U ženskoj konkurenciji prvoplasirana je bila Mirjana Nešković koja je ostvarila rezultat 5:02:46 sa kojim je ujedno osvojila i zlato na Prvenstvu Srbije u triatlonu na poludistanci. Drugoplasirana je bila Marjeta Sibelja iz Slovenije sa rezultatom 5:04:03 a trećeplasirana Staša Đorđević sa rezultatom 5:23:22

Ova velika sportska manifestacija se održava već pet godina zaredom zahvaljujući brojnim prijateljima sporta koji prepoznaju značaj i potencijal triatlona kao značajnog činioca u razvoju srpskog sporta pa je tako priliku da inspiriše i podrži ovaj događaj imao G-Drive premium gorivo kompanije NIS kao glavni partner trke. Specijalna formula G-Drive omogućava sinergiju snage i dodatne energije, izdržljivosti i pouzdanosti rada motora, istovremeno stvarajući osećaj moćne transformacije, sigurnosti i superiornosti – na svakom pređenom kilometru. Uz takmičare je i Jazak  – prirodna voda koja izvire u srcu Fruške gore, donoseći u svakom gutljaju najbolje iz prirode.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd