Наши људи

Наша колегиница на листи најуспешнијих младих људи у Србији

Извор: BIZLife Магазин 04.08.2020 • 2 min read

Магазин BIZLife уврстио је нашу колегиницу Светлану Пепић у своју листу „30 испод 30“, која годинама уназад промовише оне који својим радом, трудом и ентузијазмом и пре 30. године праве сјајне успехе на пословном плану.

Светлана је рођена Кикинђанка, а њен истраживачки дух који је поседовала одмалена подстакнуо је да се определи за студије на Рударско-геолошком факултету, смер Инжењерство нафте и гаса.  Као полазник програма „НИС шанса“ свој први радни Уговор потписала је 2014. године управо за нашу компанију где је и наставила да ради и успешно гради своју професионалну каријеру. Након истека приправничког стажа који је провела на позицији млађег инжењера, ова млада и талентована дама, мастер инжењер рударства, постала је део тима задуженог за примену додатних метода у циљу повећања искоришћења лежишта нафте и гаса где је добила прилику да се бави иновативним технологијама, што је уједно било и остварење једне од њених студентских жеља.

Почетком ове године Светлана је постала Водећи инжењер  за разраду лежишта у Центру за контролу песка Дирекције за производњу нафте и гаса, где наставља успешно да се бави унапређењем процеса,  истраживањем и анализом могућности за примену нових технологија. Проблематика коју истражује је врло комплексна, али и изазовна што Светлану додатно мотивише.  Захваљујући различитим програмима усавршавања које је организовала њена компанија, своје професионалне вештине додатно је обогатила учешћима  на различитим Научно-техничким конференцијама и тренинзима, као и кроз програм „ротације“ у Руској Федерацији, где је имала прилику да се упозна са најбољим светским праксама када је реч о области истраживања и експлоатације лежишта нафте и гаса.

Себе сматра амбициозном, срдачном и комуникативном особом, што јој помаже да успешно решава све изазове са којима се сусреће и да победнички корача према зацртаним циљева – да се развија, напредује и једнога дана  опроба и у менаџменту.

Зашто сте одлучили да останете у Србији?

Србија је мој дом, место где сам окружена породицом и пријетаљима. У њима налазим утеху за све моје мале животне недаће и уживам док са њима делим радост због остварених успеха.  Захваљујући родитељима, одрасла сам уз модел понашања у ком одустајање никад није опција. Једноставно, мораш се изборити за себе. Жеља ми је да истрајем у својој борби и да се професионално остварим у земљи у којој сам рођена.

Шта сте желели да будете кад сте били мали?

По најранијем сећању – водитељка дневника. Била сам упорна и инсистирала сам да укућани посматрају мој перформанс. Данас су то лепе успомене.

Омиљени предмет у школи?

Биологија јер је пробудила највише знатижеље.

Пословни узор?

Инспиришу ме људи из непосредног окружења.

Наши људи