Делегација Екваторијалне Гвинеје у посети НИС-у

10.06.2022

Делегација Екваторијалне Гвинеје, коју је предводила Франциска Енеме Ефуа, министарка пољопривреде и животне средине, посетила је данас Научно-технолошки центар НИС-а у Новом Саду и са домаћинима разговарала о могућој сарадњи са националним нафтним и гасним компанијама Екваторијалне Гвинеје. Активности НИС-а, једне од највећих енергетских компанија у региону, гостима су представили Леонид Стулов, директор Научно-технолошког центра (НТЦ) НИС-а и Никола Радмиловић, директор Нафтагас нафтних сервиса.

Делегација из Екваторијалне Гвинеје је током посете детаљно информисана о делатностима НТЦ-а, који је центар за иновације компаније НИС. Ово зависно друштво пружа научно-технолошку подршку у свим фазама истраживања и производње нафте и гаса, спроводи дигитализацију и развој иновација уз континуирано улагање у образовање и развој нових знања и компетенција запослених у НТЦ-у. Гостима су представљени најважнији пројекти Центра, као и чињеница да је у овом зависном друштву у последњих пет година запослено више од 100 младих висококвалификованих стручњака уз улагања у износу већем од 10 милиона евра у развој информационих технологија.

Такође, гостима је представљен и рад Нафтагас нафтних сервиса, зависног друштва НИС-а, које се бави пружањем услуга приликом истраживања и производње нафте и природног гаса, као и нафтним инжењерством, пројектовањем, бушотинским сервисима и изградњом. НИС поседује сопствене сервисне капацитете који задовољавају потребе НИС Групе и пружају услуге трећим лицима. Сервиси пружају услуге у области истраживања и производње нафте и гаса кроз геофизичка испитивања, израду, опремање и ремонт бушотина, као и спровођење специјалних операција и мерења на бушотинама. У овом сегменту пословања, циљ је јачање присуства на међународном тржишту, па је приоритет НИС-а модернизација опреме, обезбеђивање што бољег квалитета пружених услуга, повећање техничко-технолошке ефикасности и раст упослености у НИС-у и другим компанијама. Поред Србије, сервиси НИС-а били су ангажовани у више земаља света попут Русије, Туркменистана, Турске, Румуније и других.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*