Delegacija Ekvatorijalne Gvineje u poseti NIS-u

10.06.2022

Delegacija Ekvatorijalne Gvineje, koju je predvodila Franciska Eneme Efua, ministarka poljoprivrede i životne sredine, posetila je danas Naučno-tehnološki centar NIS-a u Novom Sadu i sa domaćinima razgovarala o mogućoj saradnji sa nacionalnim naftnim i gasnim kompanijama Ekvatorijalne Gvineje. Aktivnosti NIS-a, jedne od najvećih energetskih kompanija u regionu, gostima su predstavili Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra (NTC) NIS-a i Nikola Radmilović, direktor Naftagas naftnih servisa.

Delegacija iz Ekvatorijalne Gvineje je tokom posete detaljno informisana o delatnostima NTC-a, koji je centar za inovacije kompanije NIS. Ovo zavisno društvo pruža naučno-tehnološku podršku u svim fazama istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, sprovodi digitalizaciju i razvoj inovacija uz kontinuirano ulaganje u obrazovanje i razvoj novih znanja i kompetencija zaposlenih u NTC-u. Gostima su predstavljeni najvažniji projekti Centra, kao i činjenica da je u ovom zavisnom društvu u poslednjih pet godina zaposleno više od 100 mladih visokokvalifikovanih stručnjaka uz ulaganja u iznosu većem od 10 miliona evra u razvoj informacionih tehnologija.

Takođe, gostima je predstavljen i rad Naftagas naftnih servisa, zavisnog društva NIS-a, koje se bavi pružanjem usluga prilikom istraživanja i proizvodnje nafte i prirodnog gasa, kao i naftnim inženjerstvom, projektovanjem, bušotinskim servisima i izgradnjom. NIS poseduje sopstvene servisne kapacitete koji zadovoljavaju potrebe NIS Grupe i pružaju usluge trećim licima. Servisi pružaju usluge u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa kroz geofizička ispitivanja, izradu, opremanje i remont bušotina, kao i sprovođenje specijalnih operacija i merenja na bušotinama. U ovom segmentu poslovanja, cilj je jačanje prisustva na međunarodnom tržištu, pa je prioritet NIS-a modernizacija opreme, obezbeđivanje što boljeg kvaliteta pruženih usluga, povećanje tehničko-tehnološke efikasnosti i rast uposlenosti u NIS-u i drugim kompanijama. Pored Srbije, servisi NIS-a bili su angažovani u više zemalja sveta poput Rusije, Turkmenistana, Turske, Rumunije i drugih.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter