Заједница

Компанија НИС наставила са подршком општини Србобран

24.07.2023.

Компанија НИС наставила је са пружањем подршке здравственим установама које се баве репродуктивним здрављем у нашој земљи, у оквиру које је набављена савремена медицинска опрема за потребе Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“ у Србобрану вредна четири милиона динара.

Овај пројекат реализован је путем друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, који је компанија прошле године спровела под слоганом „Да се нове наде роде“ са циљем да се пружи допринос националном приоритету – унапређењу репродуктивног здравља и повећању наталитета. Дом здравља „Др Ђорђе Бастић“ добио је савремени ултразвучни апарат који ће допринети повећаном квалитету и прецизности дијагностике код трудница, али и осталих пацијената, затим значајно смањити листе чекања и повећати број прегледа за готово 50 одсто.

„Желим да се у име општине Србобран и у име свих грађана наше општине захвалим компанији НИС на континуираној подршци. Досадашња сарадња била је на веома високом нивоу и изражавам наду да ћемо и у наредном периоду наставити у том правцу и да ћемо остварити још много пројеката, који ће свакако допринети квалитетнијем и бољем животу свих грађана у нашој локалној заједници“ рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

Игор Кораћ, руководилац Сектора за геодетске послове у НИС-у, истакао је да ово 55. пројекат који је компанија подржала у Србобрану путем програма „Заједници заједно“. „Верујем да ће се наша добра сарадња наставити и у будућности, а ми ћемо бити ту да будемо добар партнер општини Србобран“ навео је Кораћ, док се директор Дома здравља „Др Ђорђе Бастаћ“, др Властимир Кладара, захвалио се компанији НИС и истакао је да је за пацијенте најважније да имају правовремену и квалитетну здравствену заштиту.

Такође, имајући у виду да је све већи број парова у борби за потомство, компанија НИС је у жељи да нам се роди што више нових нада, општини Србобран пружила финансијску подршку у износу од милион динара у спровођењу јавног позива за подршку паровима у процесу вантелесне оплодње. Конкурс за парове је још увек отворен,  а сви парови више информација и упутство за конкурисање могу пронаћи у оквиру јавног позива на порталу општине Србобран, односно на линку: Јавни позив за доделу средстава за накнаду трошкова припреме и лечења у поступку вантелесне оплодње у 2023. години у општини Србобран – Општина Србобран | Opština Srbobran

„Заједници заједно“, водећи програм друштвене одговорности компаније НИС, ове године обележава јубилеј 15 година постојања. Спроводи се у 13 партнерских градова и општина широм Србије у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности и до сада је путем овог програма  реализовано више од 1.000 пројеката у шта је НИС уложио готово 1,6 милијарди динара. Општина Србобран у програму „Заједници заједно“ учествује од самог оснивања, односно од 2009. године и до сада је заједнички реализовано 55 пројеката чија је вредност 77,5 милиона динара.

Ове године, НИС ће у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити рекордних 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Такође,  средстава ће бити усмерена и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд