Заједница

Компанија НИС наставља са подршком граду Зрењанину

13.07.2023.

Компанија НИС наставила је са пружањем подршке здравственим установама у нашој земљи, у оквиру које је набављена савремена медицинска опрема за потребе Опште болнице „Ђорђе Јоановић“, као и Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ у Зрењанину, вредна више од 10,5 милиона динара.

Подршка Зрењанину реализована је у оквиру друштвено одговорног програма компаније НИС „Заједници заједно“, а Општа болница и Дом здравља у Зрењанину добили су нову опрему, која ће олакшати њихов рад у погледу унапређења репродуктивног здравља и подршке повећања наталитета. Општа болница „Ђорђе Јоановић“ добила је нови савремени ултразвучни апарат са три сонде, који ће допринети не само повећању броја прегледаних пацијената, већ и квалитетнијем пренаталном мониторингу код трудница у општини Зрењанин, али и повећању ефикасности превентивних прегледа у региону ове општине.

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ опремљен је савременим апаратом за бојење препарата за патохистолошку дијагностику, микроскопом за очитавање ћелија грлића материце, две гинеколошке столице прилагођене и особама са инвалидитетом, као и ЦТГ апаратом и стерилизатором, чиме се  значајно доприноси унапређењу дијагностике и квалитета пружања здравствених услуга за све пацијенткиње из Зрењанина и околине.

Поводом набавке нове опреме, Општу болницу „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину обишли су Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС и др Милан Миљуш, директор Дома здравља „Др Бошко Вребалов“, у пратњи др Игора Китарескуа, директора Опште болнице „Ђорђе Јоановић“ у Зрењанину.

Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, захвалио је компанији НИС на вишегодишњој сарадњи и заједнички реализованим пројектима.

„Модел друштвене одговорности НИС-а је за сваку похвалу и нешто на шта би можда требало да се угледају и све друге компаније. Верујем да ћемо у будућности имати још бољу сарадњу“, навео је Салапура.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, рекао је да је Зрењанин важан град за пословање компаније, али и град пријатељ када је реч о реализацији друштвено одговорних пројеката.

„Слоган наше компаније је ‘Будућност на делу’. Та будућност су наша деца и добро здравство и сасвим је природно и логично да ми сарађујемо на том пољу“, казао је Смирнов.

Такође, имајући у виду да је све већи број парова у борби за потомство, компанија НИС је у жељи да нам се роди што више нових нада, граду Зрењанину пружила финансијску подршку у износу од 1,7 милиона динара у спровођењу јавног позива за подршку паровима у процесу вантелесне оплодње. Конкурс за парове је још увек отворен, а сви парови више информација и упутсво за конкурисање могу пронаћи у оквиру јавног позива на порталу града Зрењанина, односно на линку: Јавни позив за остваривање права на финансијску помоћ за биомедицински потпомогнуту оплодњу у граду Зрењанину | Зрењанин (zrenjanin.rs)

„Заједници заједно“, водећи програм друштвене одговорности компаније НИС, ове године обележава јубилеј 15 година постојања. Спроводи се у 13 партнерских градова и општина широм Србије у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности и до сада је путем овог програма  реализовано више од 1.000 пројеката у шта је НИС уложио готово 1,6 милијарди динара. Ове године, НИС ће у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити рекордних 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд