Бизнис вести

Компанија НИС потписала „Партнерство за равноправност“

Компанија НИС потписала је „Партнерство за равноправност“ Повереника за заштиту равноправности, у циљу поштовања и примене принципа равноправности и недискриминације, садржаних у Кодексу равноправности који је објавио Повереник 2017. године.

29. новембар 2019.

Партнерство је испред НИС-а потписао Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације, у присуству поверенице за заштиту равноправности, Бранкице Јанковић.

Свечаном потписивању присуствовали су чланови Надзорног и Извршног савета Асоцијације за родну равноправност компаније НИС.

Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, изразила је задовољство што се компанија НИС придружила осталим компанијама које су потписале Партнерство за равноправност у циљу унапређења и поштовања начела равноправности, једнаких шанси за рад и запошљавање свих грађана и грађанки. Јанковић је нагласила да су НИС-ови корпоративни програми веома подстицајни за запослене у компанији и да отварају бројне могућности за рад на превенцији дискриминације у области рада и запошљавања.

„Канцеларија Повереника ће настојати да пружа подршку раду Асоцијације за родну равноправност НИС-а у жељи да у будућности развијамо разноврсну и квалитетну сарадњу“, – закључила је Јанковић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора и директор Функције за односе са државним органима и корпоративне комуникације НИС-а говорио је о активностима компаније на том пољу.

„Тема равноправности је за НИС веома значајна, а у прилог томе говори чињеница да активно посвећујемо пажњу положају запослених кроз низ активности, као што је доплата накнаде зараде запосленима на породиљском одсуству, слободан дан поводом поласка деце у први разред основне школе, флексибилно радно време након повратка са породиљског“, нагласио је Смирнов.

Након потписивања Партнерства, чланови Асоцијације за родну равноправност НИС-а разговарали су са Бранкицом Јанковић о осталим облицима будуће сарадње на унапређењу равноправности и положају запослених у компанији.