Заједница

НИС доделио стипендије студентима Универзитета у Новом Саду

19.04.2022

Компанија НИС доделила је нове стипендије студентима Универзитета у Новом Саду, који су за стипендије аплицирали у оквиру конкурса Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника.

Пет нових стипендиста НИС-а су Јелена Ћулибрк и Јелена Ковач са Технолошког факултета, смер Нафтно-петрохемијско инжењерство и Дејан Дејановић, Милош Аћимовић и Милица Стојановић са Техничког факултета „Михајло Пупин“ у Зрењанину, смер Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса.

Проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност навео је овом приликом да је НИС компанија која огромним доприносом БДП-у, али и нашем развоју, показује колико јој је стало до будућности.

„Данас потписујемо пет уговора и то је важна порука коју шаљемо. Поред стипендија надамо се и уверен сам да ови млади људи у будућности могу бити обухваћени радом компаније, пре свега у развојном сектору. Ово је добар пример и позив другим компанијама да постану део пројекта, усмереног на талентоване и изузетне студенте”, навео је Милошевић.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, подсетио је да, осим стипендирања, компанија настоји и да младим стручњацима обезбеди и радна места.

„На то гледамо као на синергију – не само што им обезбеђујемо стипендију, знање и компетентност, већ им обезбеђујемо и будућност. После две тешке године иза нас које су прошле у пандемији и кризама у нафтној индустрији, наша компанија није одустала од овог програма. Нисмо смањили буџете, нити сарадњу са факултетима и због тога сам поносан на нас и на стратешки карактер овог програма“, рекао је Смирнов.

Милица Стојановић, студент основних студија на Техничком факултету „Михајло Пупин“, каже да јој стипендија представља награду за напоран рад и вишегодишњи труд и да им је она свима мотивација да наставе да раде на себи и да сваким даном буду све бољи и бољи.

Јелена Ћулибрк, студент мастер студија на Технолошком факултету, наводи да им је ова стипендија потребна како би се уложен напор, рад и труд ценили, али и као мотивација за неке будуће више циљеве.

„У овој професији је потребно да сами желимо да истражујемо, да се бавимо нечим вишим, с обзиром на то да нам се струка своди на одређене производне процесе, што је већ само по себи јако велики изазов“, навела је  Јелена Ћулибрк.

Компанија НИС додељује стипендије преко Фонда за даровите студенте Универзитета у Новом Саду од 2010. године. Стипендије се додељују најбољим студентима основних и мастер студија. Сарадња са Фондом одвија се у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“. НИС је до сада стипендирао преко 60 студената новосадских факултета на смеровима од интереса за пословање компаније. Такође, уз подршку НИС-а, посредством програма „Енергија знања“, акредитован је нови студијски смер „Индустријско инжењерство у експлоатацији нафте и гаса“ на Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину. НИС сарађује и са Технолошким факултетом у Новом Саду, а неке од активности су унапређење наставних планова и активности на смеру „Нафтно-петрохемијско инжењерство“.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Пријавите се за наш newsletter

    Email adresa*