Спонзорства и донације

НИС донирао савремену медицинску опрему Дому здравља у Зрењанину

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ у Зрењанину добио је савремену медицинску опрему чију набавку је подржала компанија НИС у оквиру програма “Заједници заједно”.

12. децембар 2019.

Донацијом у вредности од 12,5 милиона динара, Дому здравља омогућена је набавка санитетског и амбулантног, као и два патронажна возила за потребе превоза пацијената. Такође, набављени су модерна стоматолошка столица са комплетном опремом и лабораторијски фрижидер за складиштење вакцина.

Биљан Елезовић, директор Погона Средњи Банат је овом приликом истакао да је друштвена одговорност НИС-а један од приоритета у пословању компаније. „Град Зрењанин је један од наших најважнијих партнера и када је реч о бизнису, али и при реализацији пројеката које реализујемо у корист наших суграђана. Средства у износу од 12,5 милиона динара ове године усмерили смо у Дом здравља у Зрењанину за набавку неопходне медицинске опреме и возила за превоз пацијената. На овај начин НИС жели да допринесе да деца, као будућност наше земље, имају најквалитетније услове за лечење“, навео је Елезовић.

Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина је истакао значај сарадње са компанијом НИС, као и важност улагања у заједницу. „Захваљујем компанији НИС која је показала своју велику друштвену одговорност. Град Зрењанин је један од 13 градова који има овакву сарадњу са НИС-ом. И ове године сарађујемо кроз  пројекат „Заједници заједно“ у оквиру кога смо до сада заједно реализовали много пројеката пре свега у области спорта, рекреације, школства, а сада помажемо  и нашем здравству“, нагласио је Јањић.

Гордана Ђурић, директорка Дома здравља “Др Бошко Вребалов” је истакла значај донације за ову здравствену установу.

„Желела бих да захвалим компанији НИС јер је препознала потребу унапређења примарне здравствене заштите. Модернизацијом опреме и возног парка, унапредиће се рад организационих јединица, које интензивно раде са децом,  побољшаће се примарна здравствена заштита наших корисника, и позитивно ће утицати и на задовољство наших пацијената и наших запослених“, рекла је директорка Дома здравља у Зрењанину.

Донација Дому здравља „Др Бошко Вребалов” део је овогодишње подршке компаније НИС за 20 здравствених установа широм Србије кроз програм „Заједници заједно“. Компанија је у оквиру овогодишњег циклуса овог програма друштвене одговорности определила 116,5 милиона динара за набавку савремене медицинске опреме здравственим установама у којима се лече најмлађи у 13 градова и општина – Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Кикинди, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту, Кањижи и Пландишту. Овим улагањима, НИС ће допринети реконструкцији и адаптацији дечјих диспанзера, набавци савремене медицинске опреме и апарата, као и санитетских возила за читав низ здравствених установа.

Програм друштвене одговорности НИС-а „Заједници заједно“ траје већ 11 година и  реализује се у сарадњи са локалним заједницама широм Србије. До сада је  подржано  више од 950 пројеката из различитих области вредних преко милијарди динара чији је циљ  унапређење услова живота грађана. Град Зрењанин је партнер у програму од самог почетка његовог спровођења и до сада је у тој заједници реализовано 146 пројеката вредних преко 134 милиона динара.