Заједница

Уз подршку НИС-а опремљено породилиште Опште болнице Панчево

06.07.2023.

Компанија НИС наставила је са пружањем подршке здравственим установама у нашој земљи, у оквиру које је набављена савремена медицинска опрема за потребе Опште болнице у Панчеву, вредна 15 милиона динара. Овај пројекат реализован је у оквиру НИС-овог друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, а болница у Панчеву добила је нови ултразвучни и ЦТГ апарат, као и порођајни сто. На овај начин унапређени су дијагностика и квалитет пружања здравствених услуга за све пацијенткиње из Панчева и околине. Набавка ове опреме је веома значајна, имајући у виду да се у породилишту у Панчеву годишње роди око 1.500 беба из целог јужнобанатског региона.

Поводом набавке нове опреме, Општу болницу у Панчеву обишли су Александар Стевановић, градоначелник Панчева и Светозар Еремић, представник компаније НИС, у пратњи др Слободана Овуке, директора Опште болнице Панчево.

„У склопу програма „Заједници заједно“ следеће године ћемо реализовати пројекте из области образовања који су такође битни као и овај, али бих овај тренутни посебно издвојио, јер рађање наше деце је најважније и ово је најбољи пројекат који смо до сада реализовали. Ништа не би могло да се уради без наше Опште болнице која је дефинисала оно што је потребно да се унапреди и хвала им на томе. Сигуран сам да ћемо у овом тиму наставити и даље да реализујемо пројекте од општег значаја за грађане Панчева“, рекао је овом приликом Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Светозар Еремић, главни инжењер за поузданост и ОМС у Блоку Прерада, нагласио је да ће партнерство Града Панчева и компаније НИС бити настављено и у будућности, на обострано задовољство, а пре свега за добробит грађана Панчева.

„Компанија НИС је посвећена идеји да деца која се рађају у Општој болници у Панчеву представљају срце будућности наше заједнице. Због тога смо поносни и захвални што смо имали прилику да подржимо набавку опреме која ће допринети унапређењу дијагностике и услова за рад у болници, са жељом да се у наредном периоду роди што више деце“, рекао је Еремић.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево, захвалио је компанији НИС и Граду Панчеву на подршци при куповини неопходне опреме за бољи и квалитетнији рад породилишта у коме се роди чак 1.400 нових становника Панчева и региона јужног Баната.

„Сви знамо колико НИС генерално улаже у нашу заједницу. Овај пројекат је посебан по томе што захваљујући оваквој опреми пратимо живот бебе још у мајчином стомаку и таква опрема омогућава да на време уочимо одређене аномалије плода и реагујемо у складу са тим. Зато још једном хвала што сте нам омогућили набавку ове високо софистициране опреме“, рекао је Овука.

Континуирано улагање у заједницу је један од приоритета компаније НИС. „Заједници заједно“, највећи програм друштвене одговосноти у нашој земљи, ове године обележава 15 година постојања. Спроводи се у 13 градова и општина широм Србије у којима НИС обавља највећи део својих пословних активности и до сада је путем овог пројекта реализовано више од 1.000 пројеката у шта је НИС уложио готово 1,6 милијарди динара. Град Панчево у програму „Заједници заједно“ учествује од самог оснивања и до сада су заједнички реализована 153 пројекта вредна 212 милиона динара.

Ове године ће НИС у оквиру програма „Заједници заједно“  уложити 144,5 милиона динара у унапређење наставног процеса и инфраструктуре објеката основних и средњих школа. Део средстава ће такође бити усмерен и на унапређење истраживачких и иновационих капацитета и инфраструктуре научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова. Више информација о овогодишњем конкурсу може се пронаћи на сајту компаније НИС, на линку: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ .

ПРЕСС СЛУЖБА

Милентија Поповића 1
11070 Београд