Naš odgovor na COVID-19

„Očuvanje zdravlja zaposlenih i potrošača, stabilnost na tržištu naftnih derivata, socijalna stabilnost zaposlenih i nastavak ulaganja u ključne projekte, i dalje su prioriteti naše kompanije u toku trajanja pandemije korona virusa.“

Kiril Tjurdenjev
Kiril Tjurdenjev
Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad

Poslovanje u uslovima pandemije COVID-19 je značajan izazov za sve poslovne sisteme, posebno velike kompanije poput NIS-a. Zbog toga su pravovremeno reagovanje i dobra organizacija od ključne važnosti za suočavanje sa ovim izazovom.

Kao odgovor na širenje COVID-19 ponudili smo nove usluge našim potrošačima u želji da pojačamo bezbednost kupaca i naših zaposlenih. Omogućili smo plaćanje za gorivo putem Drive.Go aplikacije koje se realizuje preko mobilnog telefona, bez odlaska na kasu. Takođe obezbedili smo uslugu preuzimanja i plaćanja naručenih pošiljki na određenim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, u saradnji sa kurirskom službom D-Express.

#NIStesami

56
56

kiseoničkih protokomera donirali smo bolnicama u Srbiji u saradnji sa UNICEF-om

270
270

tona avio goriva obezbedili smo za humanitarne letove Air Serbia kojima je u našu zemlju dopremljena medicinska oprema

60.000
60.000

litara „Jazak“ vode poklonili smo pacijentima i zaposlenima u bolnicama širom Srbije

56

kiseoničkih protokomera donirali smo bolnicama u Srbiji u saradnji sa UNICEF-om

270

tona avio goriva obezbedili smo za humanitarne letove Air Serbia kojima je u našu zemlju dopremljena medicinska oprema

60.000

litara „Jazak“ vode poklonili smo pacijentima i zaposlenima u bolnicama širom Srbije

Pomoć zajednici kada je najpotrebnije

Kako bismo podržali zajednicu i zdravstvene radnike u uslovima epidemije, naša kompanija je preduzela odlučne korake i aktivno se uključila u pružanje pomoći.

Reagujući brzo, na početku pandemije obezbedili smo 270 tona avio goriva nacionalnom avioprevozniku „Air Serbia“ za potrebe dopremanja medicinske opreme u našu zemlju i prevoz građana Srbije koji su se tokom vanrednog stanja zatekli u inostranstvu. Takođe, naš većinski akcionar  „Gasprom njeft“, donirao je  gorivo za potrebe državnih službi – vozila hitne pomoći, Vojske Srbije, policije i vatrogasaca, kako bi pomogao da stignu do svih građana kojima je njihova pomoć neophodna.

Kao znak podrške zdravstvenim radnicima koji se sa pandemijom bore u Kliničkom Centru Srbije i novoj bolnici u Batajnici, NIS je donirao 500 kompleta hirurških uniformi, dok je za kovid bolnice u saradnji sa UNICEF-om, obezbeđeno ukupno 56 kiseoničkih protokomera. Takođe naša kompanija je donirala sredstva  Institutu „Torlak“ za nabavku opreme za dijagnostiku virusa SARS-Cov-2. Kako bi zdravstveni radnici zaposleni u Opštoj bolnici Čačak lakše i efikasnije obavljali administrativni deo svojih svakodnevnih aktivnosti, pomogli smo donacijom računarske opreme, dok smo bolnicama KBC „Zvezdara“, KBC „Dr Dragiša Mišović“, KBC „Bežanijska kosa“, kao i u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu, donirali oko 60.000 litara pijaće vode „Jazak“, za čije pakovanje i isporuku su se pobrinuli naši volonteri.

Klub volontera naše kompanije broji više od 1.700 zaposlenih i ponosni smo što su uzeli aktivno učešće u pružanju različitih vidova podrške. Tako su naši volonteri samo prošle godine ostvarili više od 2.000 volonterskih sati, tokom kojih su, između ostalog, obišli zdravstvene ustanove u partnerskim opštinama i gradovima koje je naša kompanija podržala i uredili i ulepšali njihove prostorije i okruženje. Akcije Kluba volontera takođe su bile usmerene na podršku najugroženijim kategorijama stanovništva, odnosno osobama starijim od 65 godina kojima je tokom vanrednog stanja bila potrebna pomoć u nabavci namirnica, lekova i obavljanju drugih svakodnevnih aktivnosti. Volonteri su iskoristili i svoje umeće i opremu koju poseduju, pa su izrađivali i pamučne maske za stanovništvo, vizire za  zdravstvene radnike, a naše kolege, vatrogasci iz Kikinde, dali su svoj aktivan  doprinos u sprečavanju širenja epidemije tako što su bili aktivno uključeni u dezinfekciju javnih površina u njihovom gradu.

Solidarnost ostaje naša vodilja i pomoć i podrška u borbi protiv epidemije ostaće u fokusu društveno odgovornog delovanja naše kompanije i u narednom periodu. Samo zajedničkim naporima, uz međusobno razumevanje i podršku, možemo da prevaziđemo izazove i stvaramo jaku i zdravu zajednicu.

Koje mere NIS uveo radi sprečavanja COVID-19?

Na pitanja odgovara Jovica Bojinović, rukovodilac Sektora za HSE Bloka Promet u NIS-u

SAZNAJ VIŠE

Koji su prioriteti NIS-a u toku pandemije COVID-19?

Na pitanja odgovara Mihail Rjazanov, HSE direktor NIS-a, zadužen za zdravlje i bezbednost na radu i zaštitu životne sredine

SAZNAJ VIŠE