Наш одговор на COVID-19

„Очување здравља запослених и потрошача, стабилност на тржишту нафтних деривата, социјална стабилност запослених и наставак улагања у кључне пројекте, и даље су приоритети наше компаније у току трајања пандемије корона вируса.“

Kiril Tjurdenjev
Кирил Тјурдењев
Генерални директор НИС а.д. Нови Сад

Пословање у условима пандемије COVID-19 је значајан изазов за све пословне системе, посебно велике компаније попут НИС-а. Због тога су правовремено реаговање и добра организација од кључне важности за суочавање са овим изазовом.

Као одговор на ширење COVID-19 понудили смо нове услуге нашим потрошачима у жељи да појачамо безбедност купаца и наших запослених. Омогућили смо плаћање за гориво путем Drive.Go апликације које се реализује преко мобилног телефона, без одласка на касу. Такође обезбедили смо услугу преузимања и плаћања наручених пошиљки на одређеним NIS Petrol и GAZPROM бензинским станицама, у сарадњи са курирском службом D-Express.

#NIStesami

56
56

кисеоничких протокомера донирали смо болницама у Србији у сарадњи са UNICEF-ом

270
270

тона авио горива обезбедили смо за хуманитарне летове Аир Сербиа којима је у нашу земљу допремљена медицинска опрема

60.000
60.000

литара „Јазак“ воде поклонили смо пацијентима и запосленима у болницама широм Србије

56

кисеоничких протокомера донирали смо болницама у Србији у сарадњи са UNICEF-ом

270

тона авио горива обезбедили смо за хуманитарне летове Аир Сербиа којима је у нашу земљу допремљена медицинска опрема

60.000

литара „Јазак“ воде поклонили смо пацијентима и запосленима у болницама широм Србије

Помоћ заједници када је најпотребније

Како бисмо подржали заједницу и здравствене раднике у условима епидемије, наша компанија је предузела одлучне кораке и активно се укључила у пружање помоћи.

Реагујући брзо, на почетку пандемије обезбедили смо 270 тона авио горива националном авиопревознику „Air Serbia“ за потребе допремања медицинске опреме у нашу земљу и превоз грађана Србије који су се током ванредног стања затекли у иностранству. Такође, наш већински акционар „Гаспром њефт“, донирао је гориво за потребе државних служби – возила хитне помоћи, Војске Србије, полиције и ватрогасаца, како би помогао да стигну до свих грађана којима је њихова помоћ неопходна.

Као знак подршке здравственим радницима који се са пандемијом боре у Клиничком Центру Србије и новој болници у Батајници, НИС је донирао 500 комплета хируршких униформи, док је за ковид болнице у сарадњи са UNICEF-ом, обезбеђено укупно 56 кисеоничких протокомера. Такође наша компанија је донирала средства Институту „Торлак“ за набавку опреме за дијагностику вируса SARS-Cov-2. Како би здравствени радници запослени у Општој болници Чачак лакше и ефикасније обављали административни део својих свакодневних активности, помогли смо донацијом рачунарске опреме, док смо болницама КБЦ „Звездара“, КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, КБЦ „Бежанијска коса“, као и у Специјалној болници за плућне болести „Др Васа Савић“ у Зрењанину, донирали око 60.000 литара пијаће воде „Јазак“, за чије паковање и испоруку су се побринули наши волонтери.

Клуб волонтера наше компаније броји више од 1.700 запослених и поносни смо што су узели активно учешће у пружању различитих видова подршке. Тако су наши волонтери само прошле године остварили више од 2.000 волонтерских сати, током којих су, између осталог, обишли здравствене установе у партнерским општинама и градовима које је наша компанија подржала и уредили и улепшали њихове просторије и окружење. Акције Клуба волонтера такође су биле усмерене на подршку најугроженијим категоријама становништва, односно особама старијим од 65 година којима је током ванредног стања била потребна помоћ у набавци намирница, лекова и обављању других свакодневних активности. Волонтери су искористили и своје умеће и опрему коју поседују, па су израђивали и памучне маске за становништво, визире за здравствене раднике, а наше колеге, ватрогасци из Кикинде, дали су свој активан допринос у спречавању ширења епидемије тако што су били активно укључени у дезинфекцију јавних површина у њиховом граду.

Солидарност остаје наша водиља и помоћ и подршка у борби против епидемије остаће у фокусу друштвено одговорног деловања наше компаније и у наредном периоду. Само заједничким напорима, уз међусобно разумевање и подршку, можемо да превазиђемо изазове и стварамо јаку и здраву заједницу.

Које мере НИС увео ради спречавања COVID-19?

На питања одговара Јовица Бојиновић, руководилац Сектора за HSE Блока Промет у НИС-у

САЗНАЈ ВИШЕ

Који су приоритети НИС-а у току пандемије COVID-19?

На питања одговара Михаил Рјазанов, HSE директор НИС-а, задужен за здравље и безбедност на раду и заштиту животне средине

САЗНАЈ ВИШЕ