#NIStesami

Наши нафташи - симбол истрајности и оптимизма

Аутор: тим НИС-а 26.04.2020 • 5 min read

Као техничар технолог на нафтном пољу Велебит, наш колега Желимир је на свом радном месту и током ванредног стања. Каже да се, након што је уведено ванредно стање, доста тога променило у свакодневном раду.

-Усвојене су додатне мере које доста олакшавају околности код извођења радова, надзора, контаката са трећим лицима. То је веома похвално и олакшавајуће, јер свима је у циљу заштита запослених од коронавируса – каже Желимир.

У условима ванредног стања и епидемије Желимиру ипак највише недостаје заједништво са колегама:

„Недостаје ми доручак са колегама, да седнемо сви заједно, поделимо све на равне части и исто тако наставимо посао“ – овако одговара наш колега Желимир на питање шта му највише недостаје на послу током ванредног стања.

Мере заштите на Сабирној станици 2, нафтно поље Велебит

-Чим смо сазнали за пандемију, руководилац бригаде је брзо реаговао и одмах почео да организује посао тако да истовремено штити све нас који радимо на објекту Сабирна станица 2, нафтно поље Велебит.

Пре свега, организовали смо се тако да избегавамо окупљање у групама  и сваки запослени обавља свој задатак сам. Обезбеђене су нам маске и заштитне рукавице, које носимо све време док смо на послу. Средства за дезинфекцију се редовно користе на улазу у просторије, као и у возилима.

Уз доста предлога и консултација, као и праћења саме ситуације, долазили су до нових сазнања и до нових решења по питању заштите људства, како наших колега, тако и лица која долазе по дозволе и извођача радова.

-Врло је битно да нико ко долази на објекат и нафтно поље не може изаћи из возила без маске и рукавица. Уколико се догоди да неко дође на објекат неприпремљен, добија нову маску и нове рукавице и, поред тога, врши дезинфекцију руку и рукавица на лицу места – коментарише Самарџић.

Како проводите време код куће у изолацији?

Изолација – сама реч каже све. Изолован, трудим се да испуним време, да се чујем са породицом, децом и унучићима. Често се видимо преко Вибера, разменимо искуства, поделимо неку анегдоту…

Порука за све колеге

Од првог радног дана, а то је било 1. јула 1982. године, мој мото који свакодневно делим са колегама, био је и остао: „Сачувајмо себе, а и друге око нас“. То бих поручио свима, посебно онима који ме не познају. Треба да се придржавамо свих мера заштите које су прописали надлежни органи, као и оних које је увело наше руководство. Неке мере компанија је подигла на виши ниво, а то је да нема скидања маске и рукавица на радном месту. Мислим да је због тога ризик од заразе коронавирусом сведен на минимум.

#NIStesami