Arhiva vesti

Kiril Kravčenko najmoćniji stranac u Srbiji 2011.

јануар 9, 2012

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a proglašen je za najmoćnijeg stranog državljanina Srbije u 2011, prema anketi koju tradicionalno, svake godine, sprovodi dnevni list „Blic“. Ovo je treća godina za redom da se Kiril Kravčenko nalazi na listi najmoćnijih stanaca u Srbiji.

Donoseći ovu odluku, žiri „Blica“ rukovodio se pri odlučivanju sledećim kriterijumima: finansijski i politički uticaj, javna prepoznatljivost, lični autoritet, autoritet institucije koju predstavlja, lična harizma i lakoća ostvarivanja ciljeva.

Osim lične snage i poslovne izuzetnosti, na izbor Kravčenka, kao prvog čoveka NIS-a, uticali su i izvanredni poslovni rezultati Kompanije, koji su, iz godine u godinu sve bolji. NIS je za prvih devet meseci 2011. ostvario dobit koja je 71 odsto veća od dobiti iz istog perioda 2010. godine, a očekuje se da ukupna dobit bude dvostruko veća. Osim ukupne modernizacije i značajnih investicija, NIS je unapredio rad i izveštavanje u oblasti održivog razvoja prema evropskim standardima, počeo širenje poslovnih aktivnosti u regionu i transformaciju iz naftno-gasne u energetsku kompaniju, čime je rukovodstvo na čelu sa Kravčenkom potvrdilo svoju opredeljenost da NIS bude regionalni lider u ovoj oblasti.