Arhiva vesti

Na Beogradskoj berzi predstavljeni polugodišnji rezultati poslovanja NIS-a

јул 25, 2014

Investitorima, akcionarima i brokerima rezultate poslovanja je predstavio Anton Fjodorov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo. Rezultate poslovanja je predstavio Anton Fjodorov, direktor Funkcije za finansije, ekonomiku, planiranje i računovodstvo Prema njegovim rečima, neto dobit grupe NIS prema rezultatima za šest meseci 2014. godine iznosi 17 milijardi dinara, što je pet odsto manje od istog pokazatelja prošle godine. U istom periodu, EBITDA, odnosno dobit pre plaćanja kamata, poreza i amortizacije iznosila je 30,9 milijardi dinara, što je za 10 odsto bolje od istog pokazatelja u prošloj godini.

EBITDA, odnosno dobit pre plaćanja kamata, poreza i amortizacije iznosila je 30,9 milijardi dinara, što je za 10 odsto bolje od istog pokazatelja u prošloj godini.
Fjodorov je govorio i o drugim finansijskim pokazateljima iz poslovanja NIS-a, kao i o realizaciji svih važnih projekata kompanije u 2014. godini. Nakon prezentacije rezultata za prvih šest meseci ove godine, on je odgovarao na pitanja predstavnika stručne javnosti koja su se ticala poslovanja kompanije, planova i daljih investicija.