Arhiva vesti

NIS i AP Vojvodina potpisali Sporazum o realizaciji projekta „NIS šansa 2014/2015“

октобар 6, 2014

Sporazumom se utvrđuju međusobna prava i obaveze prilikom zapošljavanja diplomiranih studenata i srednjoškolaca u NIS-u, bez prethodnog radnog iskustva. Sporazum su potpisali Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Predviđeno je zajedničko finansiranje i zapošljavanja 84 mladih bez radnog iskustva koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji APV.
Predviđeno je zajedničko finansiranje i zapošljavanja 84 mladih bez radnog iskustva koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji APV. NIS će finansirati ovaj projekat sa gotovo 22 miliona dinara, odnosno 50 odsto sredstava, a isto toliko će izdvojiti pokrajinski Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. „ Na ovaj način akademci i srednjoškolci dobijaju priliku da odmah po završetku školovanja počnu da rade i nastave svoje stručno usavršavanje kroz praksu u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji. NIS sa druge strane dobija mlade i obrazovane ljude, od kojih stvara stručne kadrove, koji su neophodni za uspešno poslovanje svake kompanije“, izjavio je Andrej Šibanov. U okviru programa „NIS šansa“, kompanija je do sada zaposlila više od 660 mladih stručnjaka.