Arhiva vesti

NIS i „Naša Srbija“ za decu sa Kosmeta

децембар 17, 2011

NIS i nevladina organizacija „Naša Srbija“ danas su organizovali humanitarnu akciju za decu sa Kosova i Metohije.

U okviru trodnevnog boravka u glavnom gradu, oko sto mališana iz srpskih enklava uživalo je u scensko-muzičkom programu na klizalištu na Trgu Nikole Pašića gde su im dodeljeni i novogodišnji paketići, poklon NIS-a.

U programu koji je priređen tom prilikom, učestvovali su Dečja filharmonija i njen fond „Deca deci“, članovi Klizačkog saveza Srbije i pevačica Ana Bebić. Program je nastavljen druženjem sa popularnim pevačem Sergejom Ćetkovićem.

„NIS je danas ne samo najveći investitor u ekonomiju Srbije, već u razvoj socijalne sfere i poboljšanje kvaliteta života. Pored rasta efikasnosti našeg biznisa, mi razvijamo svet oko nas. Svake godine NIS realizuje velike socijalne projekte u oblasti razvoja sporta, mladih talenata, kulture i regiona u kojima poslujemo. Svake godine na tom putu pridružuje nam se sve više partnera i istomišljenika. Ipak, pomoć mladim generacijama u našoj strategiji društvene odgovornosti i u našim srcima ima posebno mesto. Na najmlađima svet ostaje” izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

Događaj na društvenim mrežama NIS-a: Facebook, Youtube, Twitter.

Poseta dece sa Kosmeta Beogradskoj ledenoj sceni rezultat je saradnje NIS-a sa Skupštinom grada Beograda u okviru Beogradizacije Beograda i korporativnog programa kompanije „Kultura bez granica“.

Tokom boravka u Beogradu, od petka do nedelje, NIS i „Naša Srbija“ su za decu organizovali brojne zanimljive aktivnosti koje su im pružile priliku da upoznaju najlepši deo prestonice. Upriličena je poseta Hramu Svetog Save, Muzeju vazduhoplovstva, predstava u Pozorištu „Boško Buha“, bioskopu „Roda sinepleks“ i plovidba brodom Dunavom i Savom.