Arhiva vesti

NIS podržao Mamut fest u Kikindi

септембар 15, 2014

Cilj festivala je promovisanje i zaštita prirodnog nasleđa, svetske baštine i kulturne tradicije, i sve to kroz zabavu i edukaciju za najmlađe.

Cilj festivala je promovisanje i zaštita prirodnog nasleđa, svetske baštine i kulturne tradicije, i sve to kroz zabavu i edukaciju za najmlađe.
Mamut fest obuhvata niz zabavnih i atraktivnih sadržaja namenjenih deci i omladini i obeleževa godišnjicu otkrića jednog od najznačajnijih ostataka mamuta u svetu, popularno nazvanog Kika. Manifestacija je otvorena kreativnom radionicom „Rođendanska čestitka“ na kojoj je oko tri stotine predškolske dece iz Kikinde na gradskom trgu izrađivalo čestitke upućene mamutu Kiki. Ovogodišnji program je bio obogaćen i pristustvom gostiju iz Hrvatske i Slovenije, poput Tifološkog muzeja iz Zagreba sa radionicom „Pogodi što je“, kao i izložbom Prirodnjačkog muzeja iz Beograda „Od sumraka do svitanja“, „Kvizom iz doba Jure“, takmičenju osnovaca u poznavanju istorijata otkrića kikindskog mamuta, raznim edukativnim radionicama, kao i ostalim zanimljivim aktivnostima. NIS podržava ovu manifestaciju u okviru svog korporativnog programa podrške razvoju lokalne zajednice. Projekat Mamut fest je izabran u okviru Javnog konkursa „Zajednici zajedno“, a namenjen je podršci projektima iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i humanitarnih delatnosti u gradovima i opštinama u kojima NIS posluje.