Arhiva vesti

NIS podržao mini basket turnir

септембар 21, 2014

Učestvovale su ekipe dečaka i devojčica mlađih od 12 godina, a specijalna gošća bila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković. Pocetak turnira ozvanili su Rade Georgievski iz KSS-a i selektorka zenske kosarkaske reprezentacije, Marina Maljkovic   „Vrlo rado posećujem Mini-basket turnire, pre svega zbog energije koju naši najmlađi korašarkaši i košarkašice imaju. Želim da se zahvalim NIS-u koji ulaže sport i mlade i nadam se da će u budućnosti biti više kompanija, koje poput NIS-a, podržavaju prave vrednosti,“ izjavila je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije. „Mini basket je igra prilgođena deci uzrasta do 12 godina i u Srbiji postoji od 2000. godine. NIS je prepoznao značaj ove aktivnosti koja na najbolji način usmerava najmlađe na prave vrednosti i već petu godinu zaredom nam pruža podršku. Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa kompanijom koja ulaže u mlade i zdrav život.” izjavio je Rade Georgievski iz Košarkaškog saveza Srbije. „Treniram košarku oko godinu dana i svaki put jedva čekam da idem na trening. Volim i da idem na ovakve turnire jer se tada svi lepo družimo,“ rekla je Marija Sekulić, jedna od učesnica takmičenja. Učesnici takmičenja pod sloganom "Mini basket-maksi zabava" „Super se provodimo na turniru, nadam se da ćemo pobediti. Treniram košarku već dve godine, i to mi je omiljeni sport,“ izjavio je je Andrija Vuković, jedan od učesnika takmičenja.

NIS već tradicionalno podržava sportsku akciju Košarkaškog saveza Srbije – Mini basket ligu koja se organizuje u celoj zemlji
Kroz program društvene odgovornosti pod nazivom Energija sporta NIS posebnu pažnju poklanja razvoju dečjeg i omladinskog sporta, pravilnom razvoju mladih generacija i promociji novih talenata.