Arhiva vesti

Uz pomoć NIS-a četiri medalje za Srbiju

јул 30, 2014

Foto Rajko Ristić Srebrnu medalju je osvojio Aleksa Milosavljević iz Srednje škole Svilajnac, dok su bronzu poneli Marko Nešić iz Srednje škole Krupanj, David Koprivica iz Valjevske gimnazije i Miloš Selaković iz Užičke gimnazije.

Mladi hemičari su se plasirali za učešće na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi nakon pobede na Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja se održava pod pokroviteljstvom NIS-a.
„Ove godine smo imali veliku pomoć oko odlaska na Međunarodnu hemijsku olimpijadu. Kompanija NIS je obezbedila novac i za pripremu dece (organizacija Srpske hemijske olimpijade), i za odlazak na Međunarodno takmičenje. Prethodnih godina su troškove snosili Srpsko hemijsko društvo i Hemijski fakultet i bilo je mnogo teže. Ove godine smo srećni i zahvalni kompaniji“, rekao je vođa puta, profesor Nikola Radulović sa Beogradskog univerziteta. Mladi hemičari su se plasirali za učešće na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi nakon pobede na Srpskoj hemijskoj olimpijadi, koja se održava pod pokroviteljstvom NIS-a. Već drugu godinu za redom, uz podršku kompanije talentovani đaci dobijaju priliku da učestvuju na srpskim i međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike i hemije.