Biznis vesti

Ana Brnabić i Kiril Tjurdenjev razgovarali o rezultatima i planovima NIS-a

23.03.2021

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom kompanije NIS Kirilom Tjurdenjevim o ostvarenim rezultatima kompanije u protekloj godini i planiranim investicijama i projektima za naredni period.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i aktivnostima menadžmenta NIS-a, uprkos krizi izazvanoj pandemijom, koji se ogledaju u činjenici da su uspeli da obezbede kontinuitet proizvodnje, nastave realizaciju strateških projekata i sačuvaju zarade i radna mesta zaposlenima u kompaniji.

Tjurdenjev je posebno istakao značaj završetka jednog od ključnih projekata druge faze modernizacije Rafinerije „Pančevo“, u koji je uloženo 300 miliona evra.

On je naglasio da će NIS nastaviti da investira u sve ključne projekte predviđene za 2021. godinu, a radiće i na unapređenju maloprodajne mreže u Srbiji i regionu.

Na sastanku je bilo reči i o značaju digitalne transformacije, kao jednom od značajnih segmenata u poslovanju kompanije NIS, što će doprineti boljoj i bržoj realizaciji poslovnih ciljeva.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter