Sponzorstva i donacije

Festival nauke i NIS vas pozivaju na Naučni piknik

02.06.2022

Najveća naučna zabava na otvorenom biće održana 4. i 5. juna u Parku nauke na Adi Ciganliji. Dvodnevni Naučni piknik, u organizaciji Festivala nauke, pokazaće deci svih uzrasta uzbudljivu i lepšu stranu nauke. Program će trajati od 11 do 19 časova, a sadržaj je besplatan za sve posetioce. Festival se već deset godina održava u partnerstvu sa kompanijom NIS, uz čiju podršku je Park nauke i obnovljen.

Naučni eksperimenti, druženja, izložbe i šou programi samo su deo besplatnih sadržaja koji će obeležiti Naučni piknik. Uzbudljivi eksperimenti iz fizike i hemije učiniće svet oko nas još zanimljivijim, dok će nekoliko eksperimenata i trikova zasnovanih na psihologiji opažanja biti dovoljni da se naučnici poigraju sa posetiocima i njihovim čulima. Naučni šoumen Milan Popović izvodiće svoje neverovatne eksperimente za decu i odrasle. Uz Milanovu pomoć, najhrabriji posetioci biće u prilici i da se poigraju sa Teslinim razigranim munjama.

Generalni pokrovitelj festivala, kompanija NIS, otvara vrata jedinstvene škole među drvećem nagrađivanog fotografa Predraga Kostina. Polaznici će, umesto tradicionalnih časova, uživati u njegovim fotografijama napravljenim u divljini, pričama koje ih prate, a davaće i savete ukoliko neko želi da se oproba u fotografisanju divljih životinja. Osim toga, u ovoj školi će biti reči i o stanovnicima Savskog jezera, pričaće se priče o urbanim letačima, a ljubitelje prirode očekuju i zvučne kabine sa autentičnim zvucima divljine. Za one koje priroda posebno inspiriše, osmišljen je i likovni konkurs sa vrednim nagradama.

Radoznalci svih uzrasta moći će da se upuste i u brojne druge avanture – od šarenog sveta Lego kockica, do prvih koraka na polju kodiranja i robotike. Tu je i užurbani svet pčela, gde će uz pomoć eksperimentalne košnice, a kroz zanimljive radionice, mališani naučiti kako da uživaju u prirodi i upoznaju sve njene stanovnike.

Park nauke se nalazi u neposrednoj blizini kružnog toka, pored fudbalskih terena na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije. To je prvi Park nauke u Srbiji, napravljen pre 11 godina. Deo prikupljenih sredstava za ovogodišnje naučno druženje iskorišćen je za njegovu obnovu, pre svega zahvaljujući kompaniji NIS, koja je uz Festival nauke već deset godina. Na ovaj način NIS pruža svoj doprinos afirmaciji nauke i obrazovanja kod mladih u Srbiji.

Vidimo se na Naučnom pikniku!

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd

Prijavite se za naš newsletter