Volonterizam

Klub volontera NIS-a nastavio sa podrškom najmlađim sugrađanima

03.09.2021

Zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera, nastavili su da se angažuju na podršci zajednici i okrečili su fasadu Osnovne škole „Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku. Akciju su predvodili volonteri koji su zaposleni u Vatrogasnoj jedinici NIS-a u Kikindi.

NIS sa Osnovnom školom „Milica Stojadinović Srpkinja“ sarađuje od oktobra 2020. godine, kada je kompanija za potrebe škole poklonila oko 2.000 litara pijaće vode „Jazak“, što je od velikog značaja za nastavnike i učenike, budući da objekat koristi samo tehničku vodu.

Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, ovom prilikom zahvalio se kompaniji NIS i Klubu volontera i naglasio da je ovo samo jedna od mnogih volonterskih akcija koje kompanija sprovodi zarad pomoći lokalnoj zajednici. „Današnja akcija bitna je prvenstveno zbog unapređenja kvaliteta života građana, a posebno dece. Danas imamo pomoć društveno-odgovorne kompanije NIS, koja sa svojim Klubom volontera u značajnoj meri doprinosi rekonstrukciji škole. Ovo je jedan lep nastavak naše saradnje, koju imamo već dugi niz godina“, izjavio je Bebić.

Anamarija Avramović, sekretarka Osnovne škole „Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku, ukazala je na značaju pomoći koju NIS pruža ovoj školi. „Zahvaljujući našoj dugogodišnjoj i vrlo uspešnoj saradnji sa Naftnom Industrijom Srbije, proistekla je i ova današnja akcija u kojoj su volonteri NIS-a pomogli u krečenju fasade naše škole, kako bi oplemenili sam objekat i učenicima i zaposlenima naše škole omogućili da svakog dana u školu dolaze sa osmenom na licu. Takođe, kompanija NIS već dugi niz godina donira pijaću vodu za učenike u područnoj školi u Jazku. Samo tokom protekle školske godine, NIS nam je donirao preko 2.000 litara pijaće vode“, istakala je Avramović, dok je Igor Lazić, komandir vatrogasne jedinice Kikinda iz NIS-a, naveo da kompanija zajedno sa svojim zaposlenima sprovodi ovakve i slične akcije širom Srbije. „Današnja akcija Kluba volontera NIS-a predtavlja skroman doprinos kojim smo želeli da ulepšamo i oplemenimo prostor škole u Vrdniku. Pozivamo sve kolege da nam se pridruže i posvedoče tome da naš skroman doprinos nekome može mnogo da znači“, rekao je Ilić koji je sa svojim kolegama bio deo ove volonterske akcije.

Akcije Kluba volontera NIS-a usmerene su i na podršku različitim osetljivim kategorijama društva, među kojima su naši najstariji, ali i najmlađi sugrađani. Klub volontera NIS-a ima više od 1.700 članova koji su samo tokom 2020. godine ostvarili više od 2.000 volonterskih sati, pružajući različite vrste podrške zajednici. Između ostalog, volonteri NIS-a su obišli zdravstvene ustanove u partnerskim opštinama i gradovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, i uredili i ulepšali njihove prostorije i dvorišta. S tim u vezi, volonteri NIS-a su u NURDOR-ovoj bašti, u okviru imanja „Bašta može svašta“ u Valjevskoj Kamenici, posadili organsko povrće i začinsko bilje za potrebe dece u NURDOR Roditeljskim kućama. Takođe, zaposleni NIS-a su povodom početka nove školske godine prikupili školsku opremu i pribor za više od 600 socijalno ugrožene dece. Naporima da podrže različite ranjive kategorije društva, ali i da doprinesu razvoju zajednice, članovi Kluba volontera NIS-a ostaće posvećeni i u narednom periodu.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd