Sponzorstva i donacije

Kompanija NIS podržala održavanje dečijeg kampa „Srbija te zove“

28.07.2021

Predstavnici grada Beograda i kompanije NIS posetili su danas dečiji kamp „Srbija te zove“ i podržali okupljanje dece koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, kao i van naše zemlje, i kroz sportsko-edukativne aktivnosti uče o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.

Kamp se ove godine održava od 21. do 31. jula u organizaciji Udruženja „Sportstars“ sa ciljem unapređenja sportske i omladinske saradnje sa sportskim udruženjima sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore.
Decu su u kampu posetili Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima kompanije NIS koja je ovom prilikom deci uručila prigodne poklone. Događaju su prisustvovali i Saša Rokvić, direktor Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu, kao i predstavnici Udruženja „Sportstars“.

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na podršci i ulaganju u mlade i sport.

“Drago mi je što danas možemo zajedno sa kompanijom NIS da pozdravimo decu, vidimo kako im se dopada boravak u našem glavnom gradu i da istaknemo koliko je važna saradnja sa društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a, sa kojom grad Beograd ima izuzetno dobru saradnju više godina unazad i da zajedno pomažemo i realizujemo brojne projekte. Posebno bih istakao program „Zajednici zajedno“ gde smo u više navrata za decu uradili mnogo dobrih stvari, tako da deca danas u Beogradu imaju mnogo bolje uslove da uče, da se bave sportom, kulturom i umetnošću”, naglasio je Mladenović.

Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima u NIS-u je rekla da su mladi fokus društveno odgovornog ulaganja kompanije.

„Velika je čast biti ovde, družiti se sa vama, provesti vreme sa decom sa Kosova i Metohije, iz dijaspore. Vreme koje ste izdvojili da se družite, bavite sportom i naučite dosta o istoriji i srpskoj kulturi je dragoceno. Kompanija NIS kao svoje strateško opredeljenje podržava projekte koji se bave društvenom odgovornošću. Od 2009. godine investirali smo oko 4,1 milijardu dinara u ovakve projekte, iz oblasti društvene odgovornosti i svakako najveći deo tih sredstava usmeren je na podršku mladima. Nastavljamo i dalje, nastavljamo podršku u saradnji sa lokalnom zajednicom, u ovom slučaju u saradnji sa Gradom Beogradom“, istakla je Popara.

Saša Rokvić, direktor Doma učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“ u Beogradu je istakao značaj ulaganja kompanije u ovakve manifestacije i njihovu realizaciju.

“Velika mi je čast što su deca iz čitavog regiona smeštena upravo u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, koji je pored uloge domaćina ove godine učestvovao i u organizaciji kampa. Đaci su zadovoljni, u domu su smešteni iz celog regiona, i ovom prilikom zahvaljujem se svim organizacijama, svim dobrim ljudima i firmama koji su pomogli u organizaciji kampa, a pre svega kompaniji NIS koja je uložila značajan trud da program kampa „Sportstars“ prođe najbolje moguće”

U kampu „Srbija te zove“ učestvuje 232 najtalentovanije dece iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, dijaspore (SAD, Australija, Švedska, Italija, Nemačka, Francuska), Republike Srpske, Crne Gore i Albanije, uzrasta od 12-15 godina.

Za decu su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke, tenisa i tekvondoa, a treninge drže poznati treneri – Milorad Kosanović, Bogdan Obradović, Željko Tanasković, Milan Gurović, Nenad Peruničić, kao i drugi mladi perspektivni treneri.

Polaznici kampa svakodnevno imaju časove srpskog jezika i istorije, kao i organizovane posete različitim institucijama i glavnim turističkim atrakcijama Beograda.

Kamp su u prethodnom periodu podržali Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Grad Beograd.

PRESS SLUŽBA

Milentija Popovića 1
11070 Beograd